ESPN apskatnieks velta augstas uzslavas Kristapam Porziņģim

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas sākumā demonstrēto sniegumu izpelnījies uzslavas no ESPN apskatnieka Tima Bontempsa.

Porziņģis pats ir atzinis, ka šovasar kopā ar Latvijas izlasi sevi "uzlādēja" ar pozitīvām emocijām. Tāpat viņš šajā vasarā necīnījās ar atlabšanu no savainojuma. Līdz ar to, izsakot prognozes par liepājnieka sniegumu pirmajā pilnajā sezonā ar Vašingtonas "Wizards", pirms sezonas bija pamats optimismam.

Latviešu basketbolists sezonas ievadā ir demonstrējis spēcīgu sniegumu, izpelnoties pat nomināciju aizvadītās nedēļas Austrumu konferences labākā spēlētāja godam.

Bontempss uzskata, ka latviešu basketbolists sezonas ievadā ir attaisnojis uz sevi liktās komandas, Bredlija Bīla prombūtnē noturot "virs ūdens" Vašingtonas komandu, kas uzvarējusi jau četrus mačus pēc kārtas.

"Kristaps Porziņģis pēdējo gadu laikā ir uzņēmis daudz kritikas, spēlējot kopā ar Luku Dončiču. Viņš nekļuva par otro zvaigzni, ko "Mavericks" cerēja iegūt. Tā rezultātā viņš pagājušajā sezonā tika aizmainīts.

Porziņģis Vašingtonā šogad ir bijis ļoti, ļoti labs, vidēji mačā atzīmējoties ar 20 [punktiem] un astoņām [atlēkušajām bumbām]. "Wizards" ir izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas. Viņi pat ir priekšā "76ers" ar visu to, ka Bredlijs Bīls ar komandu nav bijis jau nedēļu," sacīja Bontempss.

Apskatnieks izcēla arī svarīgu statistikas rādītāju, kas atspoguļo Porziņģa vērtību šajā komandā - "Wizards" vidēji simts uzbrukumos ar Porziņģi laukumā gūst par 16 punktiem vairāk nekā tad, kad latviešu basketbolists atpūšas. Bontempss uzsvēra, ka šāda atšķirība komandas sniegumā ar un bez spēlētāja atrašanās laukumā ir viena no lielākajām visā NBA.

""Wizards" viņam deva jaunu iespēju, iegūstot spēlētāju ar augstu potenciālu, kuru viņi pretim nosūtot šādus spēlētājus nekur citur nedabūtu. Spenseru Dinvidiju viņi savā komandā vairs nevēlējās redzēt. Un Dāvim Bertānam ir neglīts līgums. Pārvērst šos abus spēlētājus Porziņģī, kurš var būt labs palīgs Bīlam... Vašingtonā ir pamats būt optimistiski noskaņotiem.

Porziņģis ir savi apliecinājis tieši tā kā "Wizards" to vēlējās. Būs interesanti pavērot, kas notiks sezonas turpinājumā, kad pretinieki pielāgosies tam, ko "Wizards" dara laukumā," sacīja Bontempss.

Porziņģis šogad vidēji mačā ir izcēlies ar 20,5 punktiem, 8,2 atlēkušajām bumbām, 2,4 rezultatīvām piespēlēm, 0,8 pārķertām bumbām un 1,4 bloķētiem metieniem. Tāpat viņš grozam uzbrūk ar 48,9% precizitāti no spēles (labākais rādītājs karjerā), kā arī ar 38,7% no trīspunktu līnijas. 

"Wizards" nākamo spēli aizvadīs naktī uz ceturtdienu, plkst. 2 tiekoties ar Oklahomasitijas "Thunder".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu