"Kliedza un meklēja meiteni." Lietuvas skolā pieaugušie ar cirvi sarīko traci

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Starodubtsev Konstantin/Shutterstock

Kādā Lietuvas skolā pirmdien, 14. novembrī, iekļuva trīs pieaugušie, kas skrēja pa gaiteņiem, kliedza un meklēja kādu skolnieci. Vienam cilvēkam līdzi bija cirvis, vēsta portāls "TV3".

Pirmdien Ķēdaiņu policija saņēma augstākās bīstamības jeb "A kategorijas" izsaukumu uz J. Paušteļa proģimnāziju. Skolā bija ieradies kāds 1990. gadā dzimis vīrietis, 1985. gadā dzimusi sieviete un vēl viens vīrietis, kurš kliedza, lietoja nepiedienīgus vārdus un pauda neapmierinātību ar skolas darbinieku darbu.

1990. gadā dzimušais vīrietis staigājis pa ģimnāzijas gaiteņiem un iegāja klasēs, kurās tobrīd notika mācības. Skolēnus vīrietis neaiztika - viņš kliedza, ka meklē kādu konkrētu meiteni, un devās tālāk.

"Trīs cilvēki, kas ielauzās skolā, uzvedās agresīvi, kliedza, draudēja un neiesaistījās sarunās. Mūsu darbinieki reaģēja pārdomāti, konstruktīvi un profesionāli - apdomīgā veidā agresīvajam vīrietim tika atņemts cirvis un izsaukta policija.

Mēs visi joprojām esam šokā par šo incidentu. Esam atkārtoti pārrunājuši rīcību skolēnu un darbinieku drošības nodrošināšanai kopā ar Ķēdaiņu rajona pašvaldības administrāciju," stāsta proģimnāzijas direktore Terēza Sotnika.

Kā laikrakstam "Rinkos aikštės" atklāja viens no vecākiem - skolas iebrucēji bija māte un onkulis kādam no bērniem, kuri mācību iestādē ieradušies skaidrot skolēnu savstarpējās attiecības.

Neviens notikušajā nav cietis, visus trīs iebrucējus policija aizturēja pie skolas un aizveda uz iecirkni. Bērnu vecāki arī atklāj, ka šī nav pirmā reize, kad proģimnāzijā izcēlies kāds incidents pret iebrucēju jaunāko atvasi. 

Policija vēl izmeklē notikušā apstākļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu