VIDEO "Sūtīs mirušam cilvēkam rēķinus?" Kāpēc gadu pēc tuvinieka nāves var nākties saņemt rēķinus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: marikun/Shutterstock

Iedzīvotāja Inta dalījusies ar savu stāstu, atklājot, ka pēc vīra aiziešanas mūžībā ir problēmas ar rēķinu apmaksu. Raidījums centās noskaidrot, kāpēc pēc ģimenes locekļa aiziešanas var nākties vēl gadu saņemt viņam adresētus rēķinus.

Iedzīvotāja Inta, kura šobrīd mēģina risina situāciju ar mirušā vīra rēķiniem, raidījumam stāsta: "Oktobra beigās nomira vīrs, un uzreiz nebija pārslēgti visi līgumi. Problēmas nebija ar LMT - viens līgums beidzās, otrs sākās. Nebija arī problēmu ar atkritumu apsaimniekošanu. Ar "Elektrum" bija nelielas problēmas, jo ir atteikušies no klientu centriem klātienē.

Problēmas sākās nedaudz ar "Tet". Man pastāstīja, kas ir jādara, bet pateica, ka diez vai paspēšu to laikus izdarīt."

Tomēr ne visi rēķini "aiziet" ar aizgājēju. "Man bija jāpārslēdz līgums ar "Rīgas ūdeni". Viņi atbildēja, ka līgumu ar mani neslēgs, jo man nekas nepieder. Līgumu slēgs tikai ar īpašnieku. Es teicu, ka īpašnieks mainīsies pēc gada. Vai gadu sūtīs mirušam cilvēkam rēķinus? "Jā. Mēs jau varam sūtīt jums rēķinus, bet vārds un uzvārds parādīsies rēķinā.""

PTAC Patērētāju atbalsta, sabiedrības informēšanas un komunikācijas daļas vadītāja Sanita Gertmane stāsta: "No mūsu viedokļa raugoties, mēs ņemam vērā, ka līgums ir starp divām pusēm kā pakalpojuma sniedzējam un patērētājam.

Šajā gadījumā, ja patērētājs ir aizgājis un nav jaunas līgumattiecības vai jauns tiesisks pamats, ar ko slēgt šīs attiecības, tad tā situācija kādu laiku var tāda būt."

AS "Latvenergo" Mārketinga un klientu apkalpošanas direktore Solvita Linde skaidro: ""Elektrum" kārtība ir sekojoša. Mēs paši monitorējam šo faktu, vai klienti nav aizgājuši mūžībā. Ja mēs šādu faktu konstatējam vai arī uzzinām par to no radiniekiem, tad mums nav pamata turpināt līgumattiecības."

Plašāk skatieties sižetā!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu