"Re, kur mūsu hokeja lielvalsts..." Sandis Ozoliņš kritiski izsakās par Latvijas hokeja stāvokli (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sandis Ozoliņš
Sandis Ozoliņš Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Sporta studija" veidotajā sižetā visai kritiski izteicies par pašmāju hokeja saimniecību.

Pietiekami liels skaits Latvijas hokejistu spēlē pasaules spēcīgākajās līgās. NHL šobrīd ir četri latviešu hokejisti, vēl virkne spēlētāju ir zemākajās līgās, kā arī Latvijas pārstāvniecība atrodama vairākās Eiropas spēcīgākajās līgās.

Bet atliek tikai uzdot jautājumu, cik no Latvijas labākajiem hokejistiem pusaudžu gados meistarību ir slīpējuši savā dzimtenē, un paveras pavisam cita aina.

Ozoliņš uzskata, ka latviešu hokejists Latvijā var trenēties aptuveni līdz 14 gadu vecumam. Viņš norāda, ka, iespējams, zviedru spēlētājus izvērtējot pēc tikai viņiem raksturīgām vērtībām, bet latviešiem šādas, savā ziņā, identitātes neesot.

"Es nezinu, kas tā tāda "latviešu hokejistu vērtība". Ja mēs skatāmies pēc nacionālās izcelsmes. Rūdītis [Balcers] ir uzaudzis Norvēģijā. Elvis [Merzļikins] ir uzaudzis Šveicē. Tedijs [Bļugers] ir uzaudzis ASV, Zemgus [Girgensons] ir uzaudzis ASV. Kur ir kaut kas no Latvijas hokeja pamatiem pēc 13 vai 14 gadu vecuma?

Pilnīga nulle! Nekāda. Re, kur mūsu hokeja lielvalsts," noteic leģendārais aizsargs.

Latvijas hokejs jau ilgu laiku ir visnotaļ stagnantā stāvoklī. Retajā čempionātā izdodas iekļūt izslēgšanas spēlēs, kamēr vairumā turnīru Latvijas valstsvienība noslēdz aptuveni 9. - 12. pozīcijā un ne zemāk.

Ozoliņš uzskata, ka Latvijas hokeja saimē esot nepieciešamas fundamentālas pārmaiņas.

"Es nevainoju nevienu [konkrēti]. Es vainoju arī sevi. Es arī esmu viens no atbildīgajiem kā šī sporta veida pārstāvis. Mums visiem kopā kā sabiedrībai ir jāmainās. Jāmaina sava domāšana. Sava attieksme pret attīstību kā tādu, pret vērtībām. Kas nepieciešams, ko mēs kā pieaugušie dosim bērniem.

Un tad varbūt pēc kādiem 20-30 gadiem [situācija uzlabosies]," sacīja Ozoliņš.

Pats hokejists iepriekš "Sporta studijas" sižetā izteicies, ka skauta pozīcijā strādā NHL komandā Kolorādo "Avalanche", ar kuru kopā spēlētāja karjeras laikā izcīnīja Stenlija kausu. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu