FOTO ⟩ Studenti dodas piemiņas gājienā no LU ēkas uz Brāļu kapiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Studentu korporācijas dodas tradicionālajā piemiņas gājienā
Studentu korporācijas dodas tradicionālajā piemiņas gājienā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas studenti šodien plkst.8 pulcēsies tradicionālajā piemiņas gājienā no Latvijas Universitātes (LU) galvenās ēkas uz Rīgas Brāļu kapiem, informēja Latvijas Studentu korporāciju Prezidiju Konventa seniors Kristers Grauze.

Gājiens tiek rīkots par godu Latvijas Republikas dibināšanai un brīvības cīņās kritušajiem. Tajā katru gadu piedalās vairāk nekā 1000 dalībnieku. Gājienu organizē Latvijas Studentu korporāciju Prezidiju Konvents.

Foto: Studentu korporācijas dodas tradicionālajā piemiņas gājienā

Rīgas Brāļu kapos pie Mūžīgās uguns gājiena dalībniekus uzrunās universitāšu rektori, studentu un studenšu korporāciju pārstāvji. Pēc piemiņas brīža visas akadēmiskās organizācijas noliks ziedus pie Mātes Latvijas tēla.

Gājiena vēsture sakņojas pirmās brīvvalsts laikā, kad to organizēja LU. Gājienā piedalījās LU vadība, studentu un studenšu korporācijas, Konkordiju senioritāts, Vienību savienība un citas akadēmiskās mūža organizācijas, kā arī pārējie studenti.

Pirms 30 gadiem 1992.gadā gājiena rīkošanas tradīciju atjaunoja un pārņēma Latvijas Studentu korporāciju Prezidiju Konvents. Ik gadu gājienā piedalās vairāk nekā tūkstoš dalībnieku, no kuriem vairums ir studentu un studenšu korporāciju locekļi.

Korporācijas ir akadēmiskas, nacionālas un slēgtas mūža organizācijas, kas 23 studentu un 13 studenšu korporācijās apvieno vairāk nekā 3000 sabiedriski aktīvus cilvēkus. Pirmā latviešu studentu korporācija "Lettonia" ir dibināta 1870.gadā Tērbatā, savukārt pirmā studenšu korporācija "Daugaviete" - 1921.gadā Rīgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu