"Ventspils" basketbolisti LIBL piekāpjas Mazura vadītajai Tartu komandai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
BK "Ventspils" spēlētājs Artūrs Ausējs.
BK "Ventspils" spēlētājs Artūrs Ausējs. Foto: Zane Bitere/LETA

"Ventspils" basketbolisti piektdien, 18. novembrī, Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) čempionātā savā laukumā piekāpās Latvijas trenera Nikolaja Mazura vadītajai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandai. Taču uzvaru savā laukumā izcīnīja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

"Ventspils" zaudēja "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" ar 84:99 (21:25, 22:27, 22:19, 19:28).

Mājiniekiem 28 punktus sakrāja Linards Jaunzems, kurš realizēja piecus no septiņiem tālmetieniem un piecreiz bloķēja pretinieku metienus. 13 punktus guva Artūrs Ausējs, desmit - Ivans Gandijs-Rosa.

Viesu rindās līderu bija vairāk. 26 punktus sakrāja Džeilens Maklauds, 18 punktus un desmit atlēkušās bumbas - Tomāšs Pavelka, 17 punktus - desmit rezultatīvas piespēles - Merts Rosentāls, 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Andrijs Voinalovičs, bet 11 punktus un desmit atlēkušās bumbas - Hendriks Ēlmee.

Mājinieki sākumā izvirzījās nelielā vadībā, taču pārsvars nepārsniedza četrus punktus. Pirmās ceturtdaļas beigās vadību pārņēma viesi, un to pārtrauca tikai Artūrs Ausējs, 13.minūtē ar tālmetienu panākot 29:27.

Tūlīt gan tika zaudēti deviņi punkti pēc kārtas, un vienīgo reizi neizšķirtu panākt mājiniekiem iznāca vien 28. minūtē pēc Rodrigo Būmeistera tālmetiena, panākot 65:65.

Pirms piektdienas spēles ventspilnieki bija guvuši panākumus sešos mačos pēc kārtas un ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs turnīra tabulā ieņēma otro vietu, kamēr Nikolaja Mazura vadītā Tartu vienība ar pieciem panākumiem astoņās cīņās bija piektā.

Kurzemes komandas līderis sezonas ievadā ir bijis Linards Jaunzems, kurš līdz piektdienai vidēji mačā bija guvis 16,0 punktus, izcīnījis 6,6 atlēkušās bumbas, atdevis 2,9 rezultatīvas piespēles un pārtvēris 2,3 bumbas. Igaunijas vicečempioniem Andrijs Vojnalovičs caurmērā bija guvis 19,9 punktus un izcīnījis 4,9 bumbas zem groziem.

Citā mačā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" savā laukumā ar 83:82 (13:29, 31:14, 19:21, 20:18) pieveica "Parnu Sadam".

Uzvarētāju labā 20 punktus guva Niks Salenieks, 15 - Edgars Kaufmanis un pa 12 - Valters Vēveris un Tervels Beks, kuram arī sešas atlēkušās bumbas.

Viesiem 20 punkti un sešas atlēkušās bumbas Troja Bārnīsa kontā, 19 punktus, 12 atlēkušās bumbas un piecas kļūdas sakrāja Mihkels Kirvess, bet 14 punktus un piecas rezultatīvas piespēles - Roberts Valge.

Lielas izmaiņas rezultātā tika piedzīvotas pirmo 15 minūšu laikā. Vispirms viesi 50 sekundes pirms pirmās ceturtdaļas beigām pēc Roberta Valges trīspunktnieka panāca 29:11 pārsvaru, bet jau 15. minūtē rezultāts pēc Valtera Vēvera pirmā no diviem precīziem soda metieniem kļuva neizšķirts - 33:33.

Turpinājumā ilgāk nelielā vadībā bija mājinieki, taču lielāko pārsvaru sasniedza Pērnavas basketbolisti (70:63).

Izšķirīgo grozu piecas sekundes pirms spēles beigām ar divpunktu metienu guva Salenieks.

Valmieras basketbolisti ar vienu uzvaru astoņās spēlēs pirms piektdienas cīņas bija priekšpēdējā pozīcijā 16 komandu konkurencē, kamēr pērnavieši ar trim panākumiem sešās cīņās bija 11.

Vidzemes klubā līdera lomu uzņēmies Tervels Beks, kurš vidēji vienā mačā līdz šim bija guvis 15,4 punktus, izcīnījis 5,9 atlēkušās bumbas un sakrājis 1,6 rezultatīvas piespēles. Pērnavas komandai nav izteiktu līderu, bet būtisku lomu tajā spēlē arī latvietis Dāvis Geks, kurš vidēji mačā bija guvis 8,6 punktus un izcīnījis 3,4 bumbas zem groziem.

Dienas pēdējā spēlē ar Latvijas klubu līdzdalību "Liepāja" viesos ar 90:96 (25:26, 26:20, 12:23, 27:27) zaudēja Rakveres "Tarvas".

Liepājnieku rindās 26 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Kārlis Siliņš, 20 punktus guva Ričards Vanags, 15 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles Renāra Birkāna kontā, 11 punktus guva Ojārs Bērziņš, bet desmit punktus - Kārlis Žunda.

Mājiniekiem ar 31 punktu, deviņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Volodimirs Ševčenko, 21 punktu un 12 rezultatīvas piespēles pievienoja Jans Razdevšeks, bet 20 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Antuns Maričevičs.

Pirmās ceturtdaļas vidū liepājnieki četrreiz panāca astoņu punktu pārsvaru, taču jau ceturtdaļas beigās tika panākti.

Pēdējo reizi liepājnieki bija vadībā 25. minūtē (58:57), taču uzreiz zaudēja desmit punktus pēc kārtas.

Vēju pilsētas komanda, kas šosezon uzvarējusi Latvijas un Igaunijas vadošos klubus, kā arī tikai papildlaikā zaudējusi favorītei "Prometey", ar četriem panākumiem septiņos dueļos ir septītā. Rakveres basketbolisti zaudējuši visās astoņās spēlēs un ir pēdējie kopvērtējuma tabulā.

Individuāli teicamu sezonu aizvada liepājnieku centra spēlētājs Kārlis Šiliņš, kurš vidēji mačā guvis 16,7 punktus, izcīnījis 9,4 atlēkušās bumbas un bloķējis 1,7 metienus.

Vēl vienā mačā Rīgā bāzētā Ukrainas vienība Slobožanskas "Prometey" viesos ar 83:74 (28:18, 18:21, 19:19, 18:16) pieveica Tallinas "Kalev"/"Audentes".

Uzvarētāju labā 21 punktu guva Jusufs Sanons, bet 16 punktus un 13 atlēkušās bumbas sakrāja Džeimss Dikijs.

Mājiniekiem 18 punktus un 14 atlēkušās bumbas sakrāja Kristjans Kangurs, bet 15 punktus guva Rains Veidemans.

"Prometey" ar astoņām uzvarām astoņās spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā. "Ventspilij" ir septiņas uzvaras deviņos mačos, Tallinas "Kalev"/"Cramo" - četri panākumi sešās cīņās, bet "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" - seši panākumi deviņās spēlēs. "VEF Rīga" seko ar bilanci 5-3, "Ogre" ar piecām uzvarām deviņos mačos ir septītā, pa četrām uzvarām uz zaudējumiem ir "Liepājai" un "Latvijas Universitātei", bet Valmieras komanda ar bilanci 2-7 ieņem 14. vietu 16 komandu vidū.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja". Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām - "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Tallinas "Kalev"/"Cramo", Tallinas "TalTech", Raplas "Avis Utilitas", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/"Audentes", Hābnēmes "Viimsi" un jaunpienācēja "Keila". Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey". Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. "Final 4" turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti "VEF Rīga" basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Hābnēmes "Viimsi", bet bronzas godalgas izcīnīja "Parnu Sadam".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu