Ostapenko un Kičenoka nominētas WTA gada labākā dubultspēļu dueta balvai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko.
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko un ukrainietes Ļudmilas Kičenokas duets tika nominēts Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) gada labākās dubultspēļu komandas balvai, vēsta WTA.

Latvijas un Ukrainas duets šosezon izcīnīja divus titulus, uzvarot prestižajā Sinsinati "WTA 1000" turnīrā un Birmingemas "WTA 250" sacensībās. Tāpat viņas aizcīnījās līdz titulmačiem "WTA 500" turnīros Dubaijā un Īstbornā, bet Vimbldonas čempionātā un Francijas atklātajā čempionātā sasniedza pusfinālu.

Abas tenisistes arī pirmo reizi nodrošināja vietu WTA sezonas finālsacensībās, kurās viņas izcīnīja vienu panākumu savā apakšgrupā, taču ar to bija pietiekoši, lai iekļūtu pusfinālā, kurā piedzīvoja neveiksmi.

Ostapenko un Kičenoka šosezon kopā aizvadīja 17 turnīrus, kuros izcīnīja uzvaras 34 spēlēs.

Vēl uz gada labākā dueta balvu pretendē čehietes Barbora Krejčīkova un Kateržina Sinjakova, neitrālā sportiste Veronika Kudermetova un beļģiete Elīze Mertensa, amerikānietes Džesika Pegula un Koko Gofa un kanādiete Gabriela Dabrovska un meksikāniete Huljana Olmosa.

Par WTA spēlētāju balvām balso starptautisko plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, un tās tiek iedalītas piecās kategorijās: gada spēlētājs, gada dubultspēļu komanda, gada progresējušākais spēlētājs, gada debitants un gada atgriešanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu