ISW: Krievijā gaidāms kārtējais mobilizācijas vilnis. Kremlis pasliktinās karaspēka kvalitāti (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dmitriy Kandinskiy/Shutterstock

ASV domnīca "Kara pētījumu institūts" (ISW) ziņo, ka Krievijā gaidāms kārtējais mobilizācijas vilnis, kas galu galā tikai pasliktinās uz fronti Ukrainā pārvietojamā Krievijas karaspēka kopējo kvalitāti. 

Analītiķi atzīmē, ka "slēpto mobilizācijas pasākumu turpināšana un iespējamā gatavošanās nākamajam mobilizācijas vilnim kopā ar pašreizējo rudens iesaukumu, visticamāk, radīs ievērojamu spriedzi jau tā pārslogotajai Krievijas armijas veidošanas sistēmai".

Kremlis paziņojis, ka Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam nav jāparaksta dekrēts, ar ko formāli izbeidz mobilizācijas periodu.

Pēc ISW domām, Putins, iespējams, lika beigt tā dēvēto daļējo mobilizāciju, lai atbrīvotu birokrātisko un administratīvo kapacitāti iesaukuma organizēšanai.

"Tomēr ir skaidrs, ka Krievijas varas iestādes nekad nav pilnībā pārtraukušas mobilizācijas centienus, kas nozīmē, ka ierobežots skaits mobilizēto iesaucamo joprojām iziet apmācības tajā pašā laikā, kad iesaucamie veic savu apmācību ciklu," skaidro analītiķi.

Nākamais mobilizācijas vilnis, pēc ISW domām, novedīs pie vēl zemākas apmācības kvalitātes gan mobilizētajiem, gan jauniesauktajiem, jo ​​viņi konkurēs uz nepietiekamo "apmācību" vietu skaitu.

"Nākamais mobilizācijas vilnis tuvākajos mēnešos tikai pasliktinās situāciju un, iespējams, pasliktinās uz Ukrainas fronti pārvietojamā Krievijas karaspēka kopējo kvalitāti," sacīja analītiķi.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 21. septembrī paziņoja par daļējas mobilizācijas sākumu. Bija paredzēts mobilizēt tikai rezervē esošos, bet pavēstes saņēma arī cilvēki, kas nekādā veidā iepriekš nebija saistīti ar militārām lietām.

Tūlīt pēc mobilizācijas izsludināšanas vīrieši sāka masveidā pamest Krievijas Federāciju. Populārākie bēgšanas galamērķi bija Armēnija, Gruzija, Mongolija un Turcija.

Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvoja, ka jāmobilizē aptuveni 300 000 rezervistu. 4. novembrī Putins paziņoja, ka ir mobilizēti 318 000 krievu, un no tiem 49 000 jau karo Ukrainā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu