Veikalos parādījušās "Laimas" šokolādes kastes ar uzrakstiem krievu valodā. Ko saka ražotājs? (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aculiecinieks

Laikā, kad Latvijas uzņēmumi atsakās no krievu valodas komunikācijā, veikalos parādījušās "Laimas" šokolādes kastes ar Jaungada apsveikumu uz vāka trīs valodās: latviešu, angļu un krievu valodā. Kāpēc tā?

Iespējams, īpaši tāpēc, ka nacionālā saldumu zīmola šokolāde ar šiem uzrakstiem parādījās veikalā ap 18. novembra laiku, tas dažiem aculieciniekiem bija ļoti nepatīkams pārsteigums.

Foto: Aculiecinieks

Ausma saka: "Vai tad mums vispār vēl ir nacionālais saldumu zīmols? Es "Laimu" par tādu sen jau neuzskatu. Tā taču vairs nav Latvijas šokolāde! Tikai nosaukums palicis."

Zinta, pamanījusi konfekšu stendā "Laimas" šokolādes kastes, saka: "S novim godom, nē nu padomā tikai! Kā pliķis sejā!"

Ilma saka: "Jau tā pēdējā laikā "Laimas" končas nav starp iekārojamajiem saldumiem. Bet kasti ar tādu uzrakstu nepirktu pat tad, ja tajā būtu iepakota pēdējā šokolādes konfekte uz planētas."

Situāciju komentē Lineta Mikša, "Orkla Latvija" komunikācijas direktore:

"Vēlos uzsvērt, ka "Orkla Latvija" nosoda Krievijas uzsākto karu Ukrainā un jau no kara sākuma ir pārtraukusi jebkādu ekonomisko sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju.

"Orkla" grupa ir ziedojusi 500 000 EUR un esam ziedojuši vairāk nekā 10 tonnas "Orkla Latvija" produkcijas Ukrainas iedzīvotājiem, un atbalsts turpinās.

Šī gada laikā esam veikuši arī visas operatīvās darbības, lai samazinātu krievu valodas izmantojumu mūsu komunikācijā. Piemēram, "Laimas" mājas lapai noņemta krievu valodas funkcionalitāte, kā arī visa zīmola komunikācija reklāmās, ar medijiem un sociālajos tīklos notiek tikai latviski. Jau šajos Ziemassvētkos produktu reklāmas būs tikai latviešu valodā arī plašsaziņas kanālos krievu valodā.

Konkrētais produkts – Jaungada konfekšu kaste – ir viens no 2021. gada Ziemassvētku dizaina kolekcijas produktiem. Ziemassvētku kolekcijas dizains tiek veidots uz diviem gadiem, turklāt to ierasti izstrādā jau pavasarī - 9-16 mēnešus pirms laišanas tirgū. Pērn veidotajā Ziemassvētku kolekcijā, kuru veido 33 produkti, šis ir vienīgais no kolekcijas ar uzrakstu trīs valodās, tostarp krievu. Taču jau pēc dažiem mēnešiem - pavasarī - mūsu komanda strādās pie turpmāko divu gadu Ziemassvētku kolekcijas jaunajiem dizainiem, kuriem nosaukumi nebūs krieviski.

Tāpat nākamajā gadā strādāsim pie 15 jaunu dizainu izstrādes šokolādes tāfelītēm un 20 jauniem dizainiem konfekšu kārbām, kurām krievu valodu ņemam nost.

Jaunu produktu izstrāde, dizainu un iepakojumu maiņa diemžēl aizņem salīdzinoši ilgu laiku, turklāt "Laimas"  produktu sortimentā ir ap 200 produktu vienībām. Taču mēs paši esam ļoti ieinteresēti mainīt gan dizainus, gan arī noņemt krievu valodas uzrakstus pēc iespējas ātrāk."

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu