FOTO ⟩ PK atklāšanas pasākumā Kataras varasiestādes izraida tūkstošiem fanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Varasiestādes sestdienas, 19. novembra, vakarā izraidīja tūkstošiem līdzjutēju no Pasaules kausa futbolā svinību pasākuma, vēsta ārvalstu mediji.

Īsi pēc pulksten 20 cilvēki pulcējās fanu zonā, cerot apmeklēt pasākumu, kurā uzstājās libāniešu un kolumbiešu dziedātājas.

Foto: PK atklāšanas pasākums

Pie vienas izejas vairāki cilvēki mēģināja strīdēties, lai ļautu dažiem faniem paslīdēt garām apsardzei.

Savukārt kāds autovadītājs no Mumbajas, kurš atteicās atklāt savu vārdu, baidoties no represijām, nolēma mērot sešus kilometrus līdz fanu zonai, kur ierodoties viņam palūdza doties prom.

Kā ziņots, 20. novembrī Katarā sāksies 2022. gada nozīmīgākais sporta notikums - 22. Pasaules kauss futbolā.

Šis būs pēdējais turnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026. gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

Pasaules čempiones godā šobrīd ir Francijas izlase, kas pirms četriem gadiem triumfēja Krievijā notiekošajā turnīrā.

Divas reizes pēc kārtas kāda no izlasēm pēdējo reizi triumfēja pirms 60 gadiem, kad 1958. gadā izcīnīto titulu pēc četriem gadiem spēja nosargāt Brazīlijas izlase.

Šoreiz pasaules kausā būs izlases no piecām konfederācijām, bet nebūs pārstāvēta Okeānija. Visvairāk komandu jeb 13 izlases būs no Eiropas reģiona, kamēr no Āzijas atlases grupas būs sešas komandas, no Āfrikas - piecas, bet no Dienvidamerikas un Ziemeļamerikas sacensībās piedalīsies pa četrām izlasēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu