Turcijas gaisa uzlidojumos Sīrijas ziemeļos 31 nogalinātais

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Fly_and_Dive/Shutterstock

Turcijas gaisa uzlidojumos Sīrijas ziemeļos naktī uz svētdienu, 20. novembri, nogalināts vismaz 31 cilvēks, ziņo Londonā bāzētā sīriešu cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

SOHR vēsta, ka gaisa uzlidojumu mērķis bijušas teritorijas Rakas, Hasakas un Halebas provincēs, kuras kontrolē Sīrijas Demokrātiskie spēki (SDS), kas apvieno dažādus opozīcijas grupējumus, tostarp kurdu zemessardzes vienības.

Cilvēktiesību aktīvisti ziņo, ka uzlidojumos cietušas arī Sīrijas armijas pozīcijas.

Turcijas gaisa triecienos nogalināti vismaz 18 SDS kaujinieki un 12 Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam lojālie karotāji, kā arī kāds žurnālists, vēsta SOHR.

Tikmēr autonomā kurdu administrācija, kas pārvalda Sīrijas ziemeļaustrumu teritorijas, ziņo par 29 nogalinātajiem, kuru vidū ir 11 civilpersonas, 15 ar Sīrijas armiju saistīti kaujinieki, divi lauksaimniecības produkcijas glabātavu apsargi un viens kurdu kaujinieks.

"Pienākusi atmaksas stunda," par Stambulā sarīkoto teroraktu, svētdienas rītā tviterī paziņojusi Turcijas Aizsardzības ministrija.

Pagājušajā svētdienā notikušajā sprādzienā vienā no Stambulas iepirkšanās ielām tika nogalināti vismaz seši, bet ievainoti vairāk nekā 80 cilvēki.

Turcijas varasiestādes šī terorakta organizēšanā apsūdz kurdu separātistus.

Ankara uzskata, ka Kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG), kas sastāda lielāko daļu no SDS kaujas vienībām, ir bruņotā Turcijas kurdu separātistu grupējuma Kurdistānas strādnieku partija (PKK) atzars.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu