Beļģijā plaukst un zeļ tirdzniecība ar Krievijas dimantiem. Zelenskis izdarījis spiedienu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Tanya Plonka/Shutterstock

Beļģijas pilsētā Antverpenē nonāk miljardu gadu veci dārgakmeņi no tālām raktuvju dzīlēm Botsvānā, Kanādā, Dienvidāfrikā, Angolā un Krievijā, vēsta medijs "The Guardian".

Neraugoties uz karu Ukrainā, kas ir apturējis tirdzniecību miljardu dolāru apmērā, Beļģija turpina importēt dimantus no Krievijas, lai gan daudz mazākā daudzumā.

Eiropas Savienība ir pārtraukusi Krievijas ogļu importu, pakāpeniski pārtrauca lielāko daļu Krievijas naftas un citu preču importu. Tomēr dimanti atkal ir izvairījušies no sankciju saraksta.

Dimantu tirdzniecība turpinās, neskatoties uz Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska morālo spiedienu. Viņš martā Beļģijas parlamentam sacīja, ka miers ir vairāk vērts par dimantu.

Pirms iebrukuma Ukrainā 25% neapstrādāto dimantu, kas nonāca Antverpenē, bija no Krievijas.

Kā ziņots, Krievijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šī gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn samazinājies par 4%, tādējādi Rietumu sankciju skartā valsts ekonomika nonākusi recesijas periodā, liecina valsts statistikas biroja "Rosstat" sākotnējās aplēses.

Arī otrajā ceturksnī Krievijas ekonomika gada griezumā saruka par 4%.

Recesija tiek definēta kā ekonomikas lejupslīde vismaz divus ceturkšņus pēc kārtas.

Iepriekšējo reizi Krievijas ekonomika recesijā atradās 2020.gada beigās un 2021.gada sākumā, kad tautsaimniecību negatīvi ietekmēja koronavīrusa pandēmija.

Ekonomikas lejupslīde trešajā ceturksnī galvenokārt tiek skaidrota ar vairumtirdzniecības samazināšanos par 22,6% un mazumtirdzniecības kritumu 9,1% apmērā.

Krievijas centrālā banka prognozē, ka valsts ekonomika šogad kopumā samazināsies par 3,5%.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu