Juris Žagars par brāļa Andreja īsziņu nedēļu pirms nāves: Tas ir cienījami

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juris Žagars un Andrejs Žagars (1958-2019).
Juris Žagars un Andrejs Žagars (1958-2019). Foto: LETA

"Andrejs nevienā brīdī neatzina, ka ir slims," saka Juris Žagars "STV Pirmā" raidījumā "Kad viņas satiekas". Par sava brāļa Andreja Žagara attieksmi pret nāvi viņš saka – tā ir pareizā attieksme.

Juris Žagars saka: "Andrejs – un pareizi viņš darīja – nevienā brīdī neatzina, ka viņš ir slims. Viņš to izdzēsa un iespēju robežās fiziski dzīvoja, cik tas bija iespējams. Es domāju, tā ir pareizi. Tā ir pareiza attieksme. Viņš vienkārši vilka tālāk, un viss."

Uz jautājumu par to, vai mammai nekas netika stāstīts, Juris Žagars atbild: "Mamma neko nezināja. Andrejs negribēja, un viss."

"Es telefonā joprojām turu īsziņu," atklāj Juris Žagars. "Tas ir cienījami, tas liecina par Andreja attieksmi pret tādām lietām. Īsziņa, ko viņš man atsūtīja nedēļu pirms nāves: paldies Dievam, viss ir kārtībā, metastāžu nav... Tā ir pareizā attieksme."

Vai tā bija taisnība?

"Nu protams, nē," saka Juris Žagars. "Mēs jau visu, protams, zinājām. Bet tas, ka viņš principā nelaida klāt, un tas ir pareizi: nelaist klāt to nāvi. Nelaid viņu klāt. Viņa tāpat pienāks, laidīs vai nelaidīs."

Cilvēka palaišana, pat visu zinot, gan neko vieglāku nepadara, atzīst Juris Žagars.

Uz jautājumu, vai paspējis pateikt visu, ko gribējis, viņš atbild: "Mēs nekad viens otram neko tā svinīgi neteicām. Mums nav ģimenē tā pierasts."

Vairāk skaties 1188.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu