VIDEO ⟩ Šūmahera gaitas F-1 noslēdzas ar ļoti neveiklu ziņu no komandas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Ar ļoti neveiklu brīdi svētdien, 20. novembrī, (vismaz pagaidām) noslēdzās Mika Šūmahera karjera Pirmajā formulā (F-1).

Svētdien ar Maksa Verstapena 15. uzvaru noslēdzās 2022. gada F-1 sezona. Pēc sacīkstēm no sporta uz kādu laiku, vai Sebastiana Fetela gadījumā pavisam, atvadījās vairāki piloti.

Bez vietas formulā nākamsezon ir arī leģendārā Mihaela Šūmahera dēls Miks, kurš par šķiršanos no "Haas" komandas aizvadītajā nedēļā paziņoja pats.

Šūmahers sezonas gaitā vairākkārt izpelnījās ne pārāk diplomātiski pasniegtu kritiku no savas komandas vadības. Kad pilota pēdējās sacīkstes "Haas" rindā jau bija galā, komanda vēl pamanījās viņam sarūpēt pēdējo aizrādījumu.

Ierasts, ka Abū Dabī trasē, kur norisinās F-1 kalendāra pēdējās sacīkstes, piloti pēc "Grand Prix" noslēgšanās taisa "virtuļus", griežot formulu ap savu asi. Šo tradīciju ievēroja arī Šūmahers, bet šāda rīcība viņam atnesa nevis atvadu vārdus no komandtiltiņa, bet gan kārtējo aizrādījumu.

"Piedod, Mik, vari, lūdzu, pārtraukt taisīt "virtuļus"? Nopietni! Piedod, Mik, bet mēs to vienkārši nevaram," Šūmaheram sacīja viņa sacīkšu inženieris.

"Viss kārībā. Es arī jūs mīlu," atbildēja Šūmahers.

Visticamāk, pamatojums šādam komandas lēmumam bija fakts, ka "Haas" nebūt nav finansiāli stabilākā vienība un viņi cer šā gada spēkrata detaļas izmantot arī nākamsezon.

Vācieša vietu "Haas" komandā ieņems viņa tautietis, pieredzes bagātais Niko Hulkenbergs, kurš 181 aizvadītajā sacīkstē ne reizi vēl nav kāpis uz goda pjedestāla (F-1 antirekords).

Iepriekš izskanējušas runas, ka Šūmahers ir Audi prioritāte, tomēr slavenā kompānija formulā ienāks tikai 2026. gadā, līdz ar to 23 gadus vecajam pilotam vēl būs jācer uz vēl vienu iespēju, pretējā gadījumā viņam priekšā ir trīs gadu pauze.

Šūmahers šajā sezonā ar 12 punktiem ieņēma 16. vietu pilotu kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu