Krievija patlaban nevar saņemt Irānas raķetes. Iespējams, iesaistīti diplomātiskie resursi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Irānas raķete "Fateh-110". Ilustratīvs attēls
Irānas raķete "Fateh-110". Ilustratīvs attēls Foto: Vahid Reza Alaei/AP

Krievija šobrīd nevar saņemt Irānas raķetes "Fateh-110" un "Zolfaghar", jo piegāžu procesu aizkavē zināmi faktori, kas radušies, iespējams, diplomātisko resursu iesaistes rezultātā, pirmdien pavēstīja Ukrainas armijas Gaisa spēku pavēlniecības pārstāvis Jurijs Ihnats.

"Iespējams, ir kaut kādi "faktori", iespējams, ir iesaistīti kaut kādi diplomātiskie resursi, iespējams, ir kaut kādi sarunu procesi, iespējams, to ietekmē zināmas valstis. Cerēsim, ka teroristi nesaņems šīs raķetes," telemaratona ēterā sacīja Ihnats.

Raķetes "Fateh-110" un "Zolfaghar" spēj nolidot 300 un 700 kilometrus lielus attālums. 

Ukraina gatavojas visiem notikumu attīstības variantiem un draudiem, jo Krievija turpinās teroru arī bez Irānas raķetēm, triecieniem krājot savas, viņš piebilda.

Iepriekš tika ziņots, ka Irāna grasās nodrošināt Krievijai karam ar Ukrainu klases "zeme-zeme" raķetes "Fateh-11" un "Zolfaghar", kā arī vēl vairāk kamikadzes dronu.

Tika ziņots, ka raķetes jau tiek gatavotas rūpnīcās.

Kā norādīja grupas "Informatīvā pretošanās" militāri politisko jautājumu apskatnieks Oleksandrs Kovalenko, šīs Irānas raķetes Ukrainas pretgaisa aizsardzības sistēmai būs sarežģīts mērķis.

"Fateh-110" un "Zolfaghar" ir tuvā darbības rādiusa operatīvi taktiskās ballistiskās raķetes. Tās spēj trāpīt mērķiem 300 līdz 700 kilometru attālumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu