VIDEO ⟩ Vietējie iedzīvotāji stāsta par traģēdiju Dobelē, vilcienam nobraucot 17 gadus veco jaunieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Svētdien, 20. novembrī, Latviju pāršalca ziņa par traģēdiju Dobelē - kravas vilciens notrieca kādu 17 gadus vecu jaunieti, kurš gāja bojā. Lai uzzinātu vairāk, TV3 raidījums "Degpunktā" aprunājās ar vietējajiem iedzīvotājiem. 

Zināms, ka zēns šķērsoja dzelzceļa sliedes neapdomīgi - ar kapuci galvā un mūziku ausīs. Kad vilciena vadītājs bija sācis bremzēšanu, bijis par vēlu, jo vairākus simtus tonnu smagajam sastāvam, lai pilnībā apstātos, ir nepieciešami vairāki simti metru, līdz pat kilometram.

Vietējais sētnieks Raimonds stāsta, ka jaunietis esot šķērsojis sliedes nomaļā vietā, nostāk no barjeras.

Raimonds atzīst, ka cilvēki attiecīgo vietu šķērso, dodoties uz savām mājām, gar torni, tālāk esot pāreja, kur varot tikt pāri.

Dzelzceļa strādnieks Nikolajs stāsta, ka redzējis pienākam vilcienu, kas bija spiests strauji bremzēt un apstājās, cik drīz vien spēja. Esot nobraukts puisis. Paralēli nākuši divi vilcieni.

Vietējā iedzīvotāja stāsta, ka dzirdējusi sliedes stipri čīkstot, bet vagoni gāja lēni, domājusi, ka kāds sliedes zāģē.

Kā stāsta vietējie, šī sliežu šķērsošanas vieta ir prasījusi ne vienu vien dzīvību.

Glābšanas darbi negadījuma vietā norisinājās ilgāk nekā stundu. Arī satiksme uz vienīgās Dobeles dzelzceļa pārbrauktuves tika apturēta.

Valsts policijā atgādina, ka pirms dzelzceļa sliežu šķērsošanas jāpaskatās pa labi un pa kreisi un jāpārliecinās, vai netuvojas vilciens, un tikai tad var iet pāri. Likumsargi par notikušo ir sākuši kriminālprocesu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu