FOTO ⟩ Izsmalcinātā gaisotnē Kalniņa laiž tautās Latvijā pirmo erotisko spriedzes trilleri "Uguns un pulveris"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pirmdien, 21. novembrī, norisinājās Mērijas Elizabetes Kalniņas romāna "Uguns un pulveris" atklāšanas svētki. "Uguns un pulveris" – Latvijā pirmais romantiski erotiskais spriedzes trilleris. Atklāšanas svētkus apmeklēja spilgtas un Latvijā populāras personības.

"Viņš ir versmaina, rijīga uguns. Viņa – vien šķipsniņa šaujampulvera, kas uzspridzina visu, ko viņš līdz šim pazinis," rakstīts "Uguns un pulvera" aprakstā.

"Romāns vēsta par liktenīgām izvēlēm, kas paceļ debesīs vai, gluži pretēji, nogremdē. Par izvēlēm, kas nosaka visu mūsu turpmāko dzīvi," savā svinīgajā runā pauda Kalniņa.

"Mūsu izvēļu sekas ir neprognozējamas, taču, ja mēs neizdarīsim savu izvēli – to, ko mums liek izdarīt sirdsbalss, – un nerīkosimies, mēs nekad neko neiegūsim. Paliekot uz vietas, nav iespējams nekur nonākt. Uzvar tas, kurš dara un nebaidās."

Pasākums pulcēja vienuviet dažādu sfēru pārstāvjus. Sveicēju vidū bija bijusī labklājības ministre un 14. Saeimas deputāte Ramona Petraviča, aktrise un uzņēmēja Agnese Zeltiņa, žurnāliste un dzīvesstila blogere Una Ulme, dziedātāja Diona Liepiņa, šovu zvaigzne Agrita Bindre-Blumenaua, rakstniece Inga Grencberga, digitālā satura veidotāja Dana Bela.

Mērija Elizabete Kalniņa ir Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studente un gados jaunākā zināmā latviešu rakstniece. Autore pārsteidz lasītājus jaunā ampluā, ar otro romānu "Uguns un pulveris" piesakot sevi Amerikā ļoti pieprasītajā, taču Latvijā vēl neiepazītajā romantiskās erotikas un spriedzes trillera žanrā. Viņas debija "Sapnis par viņu un mūziklu" ir apgāda Zvaigzne ABC romantisko romānu konkursa laureāts un viens no 2021. gada visvairāk pārdotajiem latviešu romāniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu