VIDEO Autovadītājs sašutis, uz soda kvīts aploksnes ieraugot viņa personas kodu. Vai tā drīkst?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Septembrī rīdzinieks Aleksejs piestājis "EuroPark" autostāvvietā Skolas ielā, lai izlaistu pasažieri. Pēc aptuveni nedēļas pastkastītē atradis soda kvīti par neapmaksātu stāvvietu. Uz aploksnes ieraudzītais raisījis neizpratni, jo redzams viņa personas kods, vēsta raidījums "Bez tabu".

Aleksejs atzīst, ka 25 eiro sods par uzkavēšanos stāvvietā Rīgā bijis pamatots, lai gan atradies stāvvietā vien piecas minūtes, lai izlaistu pasažieri, pašam pat neizkāpjot no automašīnas.

Viņš pamanījis, ka uz aploksnes ar soda kvīti caur caurspīdīgo adresāta lodziņu redzami viņa dati – ne tikai vārds, uzvārds un adrese, bet arī tik konfidenciāla informācija kā personas kods.

Viņš stāsta, ka vēstule aploksnē bijusi ievietota nedaudz šķībi, taču personas kods varējis būt labi redzams ne tikai pastniekam, bet ikvienam, kura redzeslokā aploksne nonākusi. Viņaprāt, tāda datu neaizsargātība nav pieļaujama un sūtītājam datus vajadzējis paslēpt vai aizkrāsot.

 Likumā noteikts, ka šoferu dati redzami, piemēram, tiesībaizsardzības iestādēm, kredītdevējiem, zvērinātiem advokātiem un juristiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu