ASV tiesās divus igauņus, kas tiek turēti aizdomās par ievērojamu kriptovalūtu krāpniecības shēmu (1)

Apollo.lv
Kriptovalūta. Attēls ilustratīvs.
Kriptovalūta. Attēls ilustratīvs. Foto: tungtaechit/Shutterstock

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā arestēti divi Igaunijas pilsoņi, kuriem izvirzītas 18 apsūdzības par iespējamo līdzdalību 575 miljonu dolāru izkrāpšanā un naudas atmazgāšanas shēmā. Par to pirmdien, 21. novembrī, paziņoja ASV Tieslietu ministrija, raksta ziņu aģentūra "Reuters".

37 gadus vecie Sergejs Potapenko un Ivans Turogins tiek turēti aizdomās par simtiem tūkstošu cilvēku apkrāpšanu. Izmantojot daudzšķautņainu shēmu, viņi pamudināja upurus noslēgt krāpnieciskus nomas līgumus ar kriptovalūtas ieguves dienestu "HashFlare", teikts departamenta paziņojumā.

Viņi arī mudināja upurus ieguldīt virtuālās valūtas bankā ar nosaukumu "Polybius Bank", kas patiesībā nebija banka un neizmaksāja solītās dividendes, paziņoja Tieslietu ministrija.

Upuriem tika izkrāpti vairāk nekā 575 miljoni dolāru.

Potapenko un Turogins pēc tam izmantoja fiktīvas kompānijas, lai atmazgātu krāpniecībā gūtos ieņēmumus un iegādātos nekustamos īpašumus un luksusa automašīnas.

Pagaidām zināms par vismaz 75 nekustamajiem īpašumiem sešām luksusa automašīnām, kriptovalūtas makiem un tūkstošiem kriptovalūtas ieguves iekārtu.

Lietu izmeklējis ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB). 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu