FOTO ⟩ Pirmā futbola PK sensācija! Saūda Arābija sarūgtina Mesi un Argentīnu (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Katarā notiekošā futbola Pasaules kausa finālturnīra C apakšgrupas mačā turnīra pirmo sensāciju sarūpēja Saūda Arābijas izlase, pārspējot Argentīnas valstsvienību.

C grupā Saūda Arābija uzvarēja Argentīnu ar 2:1 (0:1).

Vārtus Saūda Arābijas labā guva Salehs el Šehri un Salems el Davsari, bet Argentīnai - Lionels Mesi.

Jau otrajā minūtē bīstami pa vārtiem sita Lionels Mesi, tēmējot vārtu kreisajā stūrī, taču Saūda Arābijas vārtsargs Mohameds el Ovaiss bumbu atsita.

Astotajā minūtē pēc brīvsitiena izpildes no kreisās puses savā soda laukumā ar pretinieka turēšanu nodarbojās pat vairāki Saūda Arābijas spēlētāji, un tiesnesis pēc video atkārtojuma noskatīšanās norādīja uz 11 metru atzīmi.

Mesi desmitajā minūtē pārliecinoši realizēja soda sitienu, bumbu viegli raidot vārtu kreisajā stūrī, bet vārtsargam lecot uz pretējo pusi.

22.minūtē Mesi vēlreiz raidīja bumbu pretinieku vārtos, taču "gols" netika atzīts niecīga aizmugures stāvokļa dēļ.

28.minūtē, Saūda Arābijas aizsargiem veidojot mākslīgo aizmuguri, Alehandro Gomess ar piespēli atrada Lautaro Martinesu, kurš bumbu pārcēla pāri vārtsargam, raidot vārtos, taču vēlreiz video atkārtojumā tika konstatēta aizmugure.

Puslaika kompensācijas laikā spēli savainojuma dēļ nebija spējīgs turpināt pussargs Salmans el Faradžs, viņa vietā laukumā nākot Navafam el Abidam.

Otro puslaiku argentīnieši sāka iešūpojoties, un 48.minūtē pēc Firasa el Buraikana piespēles cīņā ar Kristianu Romero vārtsargu Emiljano Martinesu ar vārtsargam neērtu sitienu un atsitienu pret zemi pārspēja Salehs el Šehri, trāpot labajā stūrī, - 1:1.

Vēl pēc piecām minūtēm vadībā izvirzījās Saūda Arābija. Vispirms el Abids sita pa vārtiem, vārtsargam atvairot sitienu, bet bumba nonāca pie Salema el Davsari, kurš ārpus soda laukuma apmānīja divus argentīniešu futbolistus un sita vārtu labajā stūrī - 2:1. Vārtsargs bumbai pieskārās, bet atvairīt nespēja.

59.minūtē trīs maiņas veica argentīnieši un aktivizējās pretinieku laukuma pusē.

63.minūtē bumba gandrīz nonāca vārtos pēc rikošeta pret Nikolasu Taljafiko, kurš bija nonācis visiem priekšā pie vārtu kreisā stūra, taču bumbu atvairīja el Ovaiss.

Argentīnieši uzbruka, 84.minūtē Mesi sitienu ar galvu tvēra vārtsargs el Ovaiss, bet Tuvo Austrumu komanda pelnīja dzeltenās kartītes, tiekot līdz sešām, kamēr argentīnieši nenopelnīja nevienu.

Lai bremzētu argentīniešu uzbrukumu, Saūda Arābija veica vēl divas maiņas.

Pēc sadursmes ar savu vārtsargu kompensācijas laika devītajā minūtē laukumu atstāt bija spiests Jasers el Šahrani

Argentīnas izlase ir viena no favorītēm uz titula izcīnīšanu, un tās spožākajai zvaigznei Lionelam Mesi šī visticamāk ir pēdējā iespēja kopā ar valstsvienību triumfēt Pasaules kausa izcīņā. Argentīnieši pirms finālturnīra ir sasnieguši 36 nezaudētu spēļu sēriju.

Abas izlases pirms 30 gadiem tikās FIFA Konfederāciju kausa finālā, kurā ar 3:1 uzvarēja Argentīna.

Plkst.18 šajā grupā spēkosies Meksika un Polija, bet D grupā plkst.15 cīnīsies Dānija ar Tunisiju un plkst.21 - Francija ar Austrāliju. Meistarsacīkstes tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Argentīnas izlases sastāvs: Emiljano Martiness; Navels Molina, Kristians Romero (Lisandro Martiness, 59.min.), Nikolass Otamendi, Nikolass Taljafiko (Markoss Akunja, 71.min.); Rodrigo De Pauls, Leandro Paredess (Enco Fernandess, 59.min.), Alehandro Gomess (Hulians Alvaress, 59.min.); Lionels Mesi (kapt.), Lautaro Martiness, Anhels di Marija.

Saūda Arābijas izlases sastāvs: Mohameds el Ovaiss; Saūds Abdulhamids, Hasans el Tambakti, Ali el Bulaihi, Jasers el Šahrani (Mohameds el Breiks, 90.+9.min.); Mohameds Kanno, Abdulelahs el Malki, Salmans el Faradžs (kapt., Navafs el Abids, 45.+4.min., Abdulelahs el Amri, 89.min.); Salems el Davsari, Firass el Buraikans (Haitams Asiri, 89.min.), Salehs el Šehri (Abdulahs Mado Sultans el Ghanams, 78.min.).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu