Kariņš ieskicē, kad Saeimā varētu balsot par jaunā Ministru kabineta apstiprināšanu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Foto: Līga Gredzena/LETA

Valdību veidojošās partijas tuvāko dažu nedēļu laikā varētu pabeigt darbu pie valdības darāmo darbu deklarācijas, lai pēc tam Saeimā varētu notikt balsojums par jaunā Ministru kabineta sastāva apstiprināšanu, šodien pēc Valsts prezidenta Egila Levita paziņojuma par Krišjāņa Kariņa (JV) nominēšanu Ministru prezidenta amatam žurnālistiem sacīja Kariņš.

Pašlaik "Jaunā vienotība" (JV), "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība ir izstrādājusi topošās valdības deklarācijas melnrakstu, kas vēl nav pabeigts un pie kura būs jāstrādā visu atlikušo nedēļu un, ja nepieciešams, arī nākamnedēļ, pauda Kariņš.

Premjers prognozē, ka dažu nedēļu laikā viņam būs iespēja piedāvāt apstiprināšanai Saeimā valdības pilnu sastāvu.

Kariņš atkārtoti pauda, ka nākamās valdības pamatmērķis būšot panākt ekonomikas plašu transformāciju. Lai to panāktu, būs jāstrādā vairākās jomās, tajā skaitā, drošības, izglītības, enerģētikas, konkurētspējas sfērā, kā arī dzīves kvalitātes uzlabošanai, klāstīja politiķis.

JV līderis norādīja, ka darbs pie deklarācijas veidošanas turpināsies katru dienu, iespējams, arī rīkojot vairākas sēdes dienā. Tiks strādāts pie uzskatu tuvināšanās, lai izkristalizētos galvenie paveicamie darbi ekonomikas plašai transformācijai, norādīja politiķis.

"Galvenais, ka mēs vienojamies par derīgu un labu programmu," pauda Kariņš, uzsverot, ka labāk ir vienu dienu ilgāk diskutēt, lai panāktu valstij nepieciešamo rezultātu, nekā sasteigt procesu. Vaicāts par AS bažām par vides jomas atspoguļojumu deklarācijā, premjers pauda pārliecību, ka tiks atrasts kompromiss, un atgādināja, ka lielākā daļa vides jomas paliks pašreizējās ministrijas pārziņā.

Vides joma ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbildībā. Šo ministriju plānots pārveidot par Reģionālās attīstības un digitālo lietu ministriju un to paredzēts vadīt AS pārstāvim.

Kā ziņots, Valsts prezidents Levits šodien JV politiķi, pašreizējo premjeru Kariņu oficiāli nominēs Ministru prezidenta amatam. Faktiski Kariņa vadībā darbs pie jaunās valdības izveides notiek jau pusotru mēnesi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu