"Nepārdomāts un absurds lēmums." Apvienība kritizē gājēju satiksmes slēgšanu uz Vanšu tilta svētku laikā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" kritiski vērtē lēmumu drošības apsvērumu dēļ novembra svētku laikā slēgt gājēju un velosipēdistu satiksmi uz Vanšu tilta.

"Pilsēta cilvēkiem" šo lēmumu uzskata par nepārdomātu un absurdu, uzsver biedrības valdes priekšsēdētāja vietnieks Armands Būmanis.

Vēstulē akcentēts, ka nav bijis pamatojuma, kāpēc gājēji, velosipēdisti un e-skrejriteņu vadītāji varētu sākt pulcēties 17. novembrī, lai gan militārā parāde notika 18. novembra pēcpusdienā.

"Pilsēta cilvēkiem" norāda, ka paziņojums piecas stundas pirms fakta par tilta slēgšanu nācis pārāk vēlu, lai cilvēki varētu tam sagatavoties.

Ne visiem cilvēkiem, kas pārvietojas kājām, ar velosipēdu vai e-skrejriteni, šādā situācijā bijusi iespēja iegādāties biļetes, lai varētu izmantot sabiedrisko transportu, kurš tajā dienā nebija par brīvu.

Turklāt 17. novembrī bijuši lieli sastrēgumi un sabiedriskā transporta kavējumi. Savukārt liegums izmantot Vanšu tiltu nozīmējot trīs kilometrus garu apkārtceļu pa Akmens tiltu.

Biedrība arī skaidro, ka darba dienas beigās, kad visi brauc no darba uz mājām, iecelt velosipēdu sabiedriskajā transportā bieži neesot iespējams, savukārt kravas velosipēdu vai velosipēdu ar bērnu sēdeklītī iecelt sabiedriskajā transportā esot problemātiski arī tad, ja tajā ir brīva vieta.

"Pilsēta cilvēkiem" apstiprina, ka bažas par esošo ietvju margu stāvokli ir pamatotas, taču tās būtu iespējams risināt, daļu brauktuves atvēlot gājējiem, velosipēdistiem un skrejriteņu vadītājiem aizlieguma laikā.

"Pilsēta cilvēkiem" lūdz sniegt informāciju par atbildīgajām amatpersonām, kas pieņēmušas lēmumu liegt izmantot Vanšu tiltu gājējiem un velosipēdistiem.

Jau vēstīts, ka drošības apsvērumu dēļ svētku laikā Rīgā bija slēgta gājēju un velosipēdistu satiksme uz Vanšu tilta, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Šāds lēmums pieņemts, paredzot iespējamo iedzīvotāju pieplūdumu uz Vanšu tilta. Drošības apsvērumu dēļ uz svētku pasākumu laiku nolemts tiltu gājēju un velosipēdistu satiksmei slēgt. Pašvaldība atgādina, ka Ikdienas slodzēm tilts ir drošs, tomēr pie lielākām slodzēm iespējami drošības riski.

Foto: Gājējiem un velosipēdistiem slēgtais Vanšu tilts

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu