Ukrainas drošības dienesti veikuši kratīšanu Kijivas Pečeru klosterī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas Drošības dienests un policija otrdien veikuši kratīšanu Kijivas Pečeru klosterī, kas ir viens no svarīgākajiem pareizticīgo centriem Austrumeiropā.

Kijivas Pečeru klosteris ir ukraiņu kultūras dārgums un Ukrainas pareizticīgās baznīcas Krievijas atbalstītā spārna galvenā mītne.

Krievijas pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils ir publiski atbalstījis Krievijas iebrukumu Ukrainā, un baznīca nosodījusi klosterī notikušo kratīšanu, nodēvējot to par iebiedēšanas mēģinājumu.

Ukrainas Drošības dienests paziņojis, ka šī kratīšana ir sistemātiskā darba sastāvdaļa cīņā pret Krievijas specdienestu destruktīvajām darbībām Ukrainā. Kratīšanas mērķis ir nepieļaut, ka klosteris tiek izmantots kā tā dēvētās krievu pasaules centrs, atklāja dienests, piebilstot, ka tiek izmeklētas arī aizdomas par klostera izmantošanu sabotāžas un izlūkošanas grupu un ārvalstu pilsoņu slēpšanai un ieroču glabāšanai.

Ukrainas Drošības dienests neatklāja, kāds ir kratīšanas rezultāts.

Ukrainas Drošības dienests, policija un Nacionālā gvarde šodien pārmeklēja vēl divus klosterus un Maskavas patriarhāta diecēzes galveno mītni Rietumukrainā.

Sagaidāms, ka šīs kratīšanas vēl vairāk pasliktinās attiecības starp Krievijas un Ukrainas pareizticīgo baznīcām.

Ukrainas Drošības dienests pagājušajā piektdienā paziņoja, ka izvirzījis apsūdzības augsta ranga garīdzniekam no Vinnicas apgabala, kurš mēģinājis izplatīt skrejlapas, kurās attaisnots Krievijas iebrukums Ukrainā.

Maskavas patriarhāta Ukrainas Pareizticīgās baznīcas sinode maijā pieņēma lēmumu par pilnīgu patstāvību un neatkarību no Krievijas Pareizticīgās baznīcas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu