Braže norāda, kādēļ Krievija vēršas pret LGBT+ kopienu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

Krievija parāda iestāšanos par tradicionālām un nosacīti reliģiskām vērtībām, vēršoties pret LGBT+ kopietnu un vērstu domāšanu, Dažādības un iekļaušanas forumā norādīja NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos Baiba Braže.

Braže skaidroja, ka Krievija mēģina iesaistīties sociālajās kustībās, kas ir saistītas ar LGBT+ kopienas padarīšanu par nosacīti svešu grupu sabiedrībā.

Tāpat Braže sacīja, ka Krievija jau no pašiem NATO aizsākumiem ir veikusi dažādas darbības, lai sašķeltu, ietekmētu un padarītu vājāku NATO. Mūsdienās Krievijas izmantotās metodes esot mainījušās un tās esot vairāk saistītas ar mūsdienu tehnoloģijām.

Kā norādīja Braže, Krievijas mērķis ir sašķelt NATO sabiedrību, jo tādā situācijā NATO būs grūtāk veikt lēmumus un operatīvi rīkoties.

Braže papildus izcēla, ka, lai gan visas operācijas, kuras veic Krievija, ir plānotas un salīdzinoši labi organizētas, tās joprojām nesasniedz plānoto mērķi.

Kā skaidroja Braže, Krievija pašreiz izmanto pret LGBT+ domāšanu savā labā, norādot, ka Krievija ir uz tradicionālām un reliģiskām vērtībām balstīta valsts.

Braže norādīja, ka NATO viens no principiem ir tieši iekļaušanas un dažādības princips. Braže citēja NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, sakot, ka katrs no NATO darbiniekiem ir kolektīvi vērtīga daļa, jo dažādība un iekļaušana ir pamats tam, kas ir NATO un ko tā dara. Kā piemēru Braže minēja diskriminācijas aizliegumu darba vietā.

Runājot par ārējiem draudiem un kādā veidā tiem pretoties, Braže skaidroja, ka viena no jaunajām alianses politikas virzībām ir izturēt spēja. Ne tikai infrastruktūras izturēt spēja, bet arī sabiedrības izturēt spēja, kuras pamatā ir privātais sektors, sociālās grupas un indivīdi, kas apzinās vērtības un draudus.

Braže arī skaidroja, ka mūsdienās militārie uzbrukumi nav bez hibrīduzbrukumiem, kas iekļauj informatīvos draudus, kiberuzbrukumus, enerģijas apgādes draudus un citus uzbrukuma veidus.

Braže aicināja apzināties to, ka tā ir daļa no mūsdienu kara darbības un katram indivīdam ir loma aizsardzībā pret informācijas uzbrukumiem.

Braže skaidroja, ka NATO pretrīcība sastāv no četrām darbībām - identificēt, kas ir naidīgie aktieri un, kas ir to rīcības un operācijas, dalīties informācijā ar citiem, kuriem ir līdzīga situācija un kopā izprast, kāda ir pareizā rīcība, identificēt kaitējuma dziļumu un nobeigumā šo draudu apturēt.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu