Mazā Līna saslima vienas nakts laikā. Līnas mamma Maija par neskaidro diagnozi, ārstēšanos un cerību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: siam.pukkato/Shutterstock

"STV Pirmā" raidījums "Māmiņu klubs" viesojas pie Maijas, piecu bērnu mammas un "Vegan Fox" kosmētikas zīmola dibinātājas. Pēdējais gads ģimenei bijis izaicinošs, stāsta Maija: "Saslimām visi ar kovidu. Man bija ļoti smagi, bet mēs to pārdzīvojām. Februārī sākās smagie pasaules notikumi. Un marts mums sākās ar to, ka Līna vienā dienā saslima. Tas mums joprojām ir pilnīgi neizskaidrojami."

Slimība sākās pēkšņi, stāsta Maija. "Tas izpaudās tā, ka vienā dienā viņa pamodās absolūti piepampusi. Un nevis vienkārši piepampusi, bet tā, ka viņai ir acis ciet un viņa neko neredz, un viņai kājas ir pietūkušas, un viņa nevar paiet. Vienā brīdī viņai pēkšņi bija 50% svars klāt, kas ir ļoti daudz tādam mazam bērnam. Viņš nevar paiet. Tā ir arī slodze sirdij."

Līdz diagnozei tikt nebija viegli. Pēc pirmajām analīzēm kļuva skaidrs, ka Līnai ir problēmas ar nierēm. Viņai nestrādā nieres, un tāpēc ir izveidojušās tūskas un viņas organismā uzkrājies milzīgi daudz šķidruma, Maija skaidro.

Iestājoties slimnīcā, gan ģimene, gan ārsti domājuši, ka tā ir klasiska nieru saslimšana, ar ko varēs tikt galā pāris nedēļu laikā.

Taču Līnai nekas nepalīdzēja. Joprojām nav zināma precīza diagnoze.

Līnas mamma Maija stāsta: "Pavadījām slimnīcā četrus piecus mēnešus, un līdz šim brīdim nav skaidrs, kāpēc Līnai tās zāles nepalīdz. Esam izeksperimentējuši ar dažādām terapijām. Līnai deva arī ķīmijterapijas zāles, no kurām viņai bija ļoti smagi. Nonācām pie tā, ka Līnai vajadzīga dialīze. Viņai abas nieres ir bojātas. Līnai katru nakti tiek pieslēgta mākslīgā niere, kas ar šķidrumu izfiltrē no nierēm visus toksīnus ārā, – tas ir tas, ko viņas nieres pašas nevar izdarīt. Tas palīdzēja ar to, ka nogāja tūska un viņa atguva labo pašsajūtu."

Maija pati iemācījusies likt dialīzes, tāpēc viņas varēja atgriezties no slimnīcas mājās. Naktis ir daļēji negulētas, bet vienalga ir labāk būt mājās, kur ir brālis un māsas, un tētis, un kaķis, un sava vide.

Līnas nieres joprojām pilnvērtīgi nestrādā. "Jāgaida, kad ārsti vienosies, ko tālāk darīt. Līna ir stipra un apņēmības pilna, ka viņa būs vesela, un mēs tam ticam," saka Līnas mamma Maija.

Vairāk skaties 1188.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu