VIDEO ⟩ Iedzīvotāja tikko nopirktās auzu pārslās atrod nepatīkamu pārsteigumu - tārpus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shyripa Alexandr/Shutterstock

Rīgas iedzīvotāja Kristīne vēlējās vakariņās pagatavot suši, veikalā iegādājās rīsus, taču, atverot mājās iepakojumu, viņu sagaidījis nepatīkams pārsteigums – tārpi, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Ieraugot rīsu pakā tārpus, Kristīne skapi kārtīgi dezinficēja. Pirms nedēļas viņa vēlējās brokastīs pasniegt auzu pārslu putru, taču notika tas pats. Šoreiz tārpi mielojās ar tikko nopirktajām auzu pārslām.

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes pārtikas un tehnoloģiju fakultātes docente Daiga Kunkulberga skaidro: "Ja pārtikas svilnis ir produktā, kas nopirkts veikalā – visticamāk, tas arī tur ir savairojies.

Iespējams, ka līdzās atrodas produkti, kurus reti pērk, un tajos jau ir šie kāpuri, kuri pārlien uz citu produktu. Iespējams, ka plauktu stūros, maliņās vai pat zem plaukta ir nelielas vairošanās vietas.

Ja ir silts un sauss – tie ir labvēlīgi apstākļi sviļņu attīstībai. Ļoti bieži arī mājās ir šie labvēlīgie apstākļi – iesāktas sauso produktu paciņas, plauktu stūri, drupačas. Ja iegādāto produktu noliek blakus, jau dažu dienu laikā uz to var pārrāpot kāpurs jaunas barības meklējumos."

Kristīnes video parādīts Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD), bet šī gan neesot pirmā sūdzība, gana bieži patērētājiem gadās tārps pārtikas produktos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu