"Putina tēvs nomira 10 gadus pirms viņš piedzima." Krievijas TV "sapinas" savos melos (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: Asatur Yesayants/shutterstock

Galvenais Krievijas televīzijas kanāls "apglabāja" Krievijas prezidenta Vladimira Putina tēvu, pirms viņš varēja kļūt par nākamā Krievijas prezidenta tēvu. TV vadītājs sacīja, ka Putina tēvs gājis bojā, aizstāvot Sanktpēterburgu Otrā pasaules kara laikā, taču kara noziedznieks dzimis 1952. gadā, vēsta medijs "Postimees".

Krievijas televīzijas pirmais kanāls pieļāva kārtējo rupjo faktu kļūdu, runājot par Otrā pasaules kara notikumiem. Šoreiz žurnālisti Vladimiram Putinam atņēma viņa paša tēvu vēl pirms topošā Krievijas valsts vadītāja ieņemšanas.

21. novembra vakarā tika pārraidīts korespondenta Alekseja Korepanova sižets, kurā stāstīts par vietējo amatpersonu tikšanos forumā "Nacistu un viņu līdzdalībnieku īstenotais padomju tautas genocīds Lielā Tēvijas kara laikā: Vēsturiskā izpratne un tiesu prakse".

Forumā tika vēstīts par vācu okupācijas zvērībām reģionā Otrā pasaules kara laikā.

Foto: Скриншот Rutube

Taču pēcāk šajā sižetā tika minēta frāze, ka Putina tēvs gājis bojā Otrā pasaules kara laikā. Fakts ir tāds, ka Putina tēvs, iespējams, gājis bojā netālu no Sanktpēterburgas (tajā laikā Ļeņingrada). Taču pats Putins piedzima tikai 1952. gada 7. oktobrī.

Vladimira Putina vecāki. 
Vladimira Putina vecāki. Foto: Wikimedia Commons

Krievu žurnālists Iļja Šepeļins vērsa uzmanību uz sacelšanos saistībā ar Krievijas Federācijas augstākās amatpersonas apmelnošanu.

22. novembra rītā pirmā kanāla arhīvā bija jau pārrediģēts sižets, kur par Putina tēvu vispār nav ne vārda. Apmelnojošais video tika publicēts arī vietnē “RuTube” kanālā "Channel One". Tomēr šobrīd tas vairs nav pieejams. Publiski komentāri par skandalozo situāciju nav bijuši.

Pirms vairākiem gadiem bija līdzīga situācija. Sižetā, kas veltīts Sanktpēterburgas blokādes pārraušanas gadadienai, tika apgalvots, ka pilsēta tika atbrīvota no nacistiem, neskatoties uz to, ka Lielā Tēvijas kara laikā nacistu teritorijā nebija.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu