FOTO ⟩ Katara futbola PK laikā klaji melo apkārtējai pasaulei un TV skatītājiem (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukšas tribīnes mačā starp Poliju un Meksiku
Tukšas tribīnes mačā starp Poliju un Meksiku Foto: AFP/SCANPIX

Katarā notiekošā Pasaules kausa finālturnīra reputācija jau atkal uzņēmusi sitienu publiskajā telpā.

Šo futbola finālturnīru jau krietni pirms pirmās piespēles mačā starp Kataru un Ekvadoru caurvija dažādi skandāli. Cilvēktiesību pārkāpumi rīkotājvalstī, "kosmiskās" cenas par dzīvošanu teltīs, alus tirgošanas aizliegums pēdējā mirklī utt.

Tagad šim sarakstam var pievienot jaunu tematu - melošana par spēļu apmeklētību.

Pēc pirmajiem mačiem parādījās ļoti interesanta statistika. Piemēram atklāšanas spēlē starp Kataru un Ekvadoru maču it kā "apmeklējuši" 67 372 fani, neskatoties uz to, ka, "Al Bayt" stadiona kapacitāte ir tikai 60 000.

Līdzīgs scenārijs tika piedzīvots arī Anglijas un Irānas spēlē, kad stadionā ar 40 000 personu ietilpību spēli klātienē vēroja 45 334 tūkstoši. Protams, katram, kurš mačus vēro televīzijā ir skaidrs, ka šādi skaitļi nav precīzi, jo tiešraides laikā ar "neapbruņotu" aci ir redzams, ka tribīnēs ir tukšu vietu "robi".

Pirmo divu dienu gaitā spēles it kā apmeklējuši par 17 845 faniem vairāk nekā iespējams.

Vai šādi izskatās pārpildīta stadiona tribīnes (kadri no Senegālas - Nīderlandes mača)?

Foto: Reuters/ScanPix
Foto: dpa/scanpix

Vai arī otrdienas mačs starp Poliju un Meksiku. Organizatori mazliet bija piebremzējuši ar mānīšanos, bet tik un tā oficiālā informācija liecina, ka stadionā palikusi tikai 631 brīva vieta.

Tātad šis sektors Polijas un Meksikas mačā bija vienīgais, kas bija tukšs, bet pārējās tribīnēs skatītāji teju viens otram sēdējuši klēpī...

Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas sabiedriskais medija NRK žurnālisti, analizējot tieši atklāšanas maču, konstatējuši, ka pārraides laikā operators apzināti izvairījies no kadriem, kuros būtu redzamas pustukšas tribīnes.

Iepriekš izskanējušas baumas, ka Kataras organizatori noteiktam fanu skaitam pat samaksājuši, lai spēļu apmeklētāju skaits būtu lielāks. Tādā gadījumā rodas jautājums - cik no brīžiem pustukšajās tribīnēs sēdošajiem skatītājiem tur ir tāpēc, ka viņiem interesē futbols?

Pasaules kausa finālturnīrs norisinās no 20. novembra līdz 18. decembrim.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026. gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu