FOTO ⟩ Latvijā oficiālā vizītē ieradies Rumānijas prezidents

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijā oficiālā vizītē ieradies Rumānijas prezidents.
Latvijā oficiālā vizītē ieradies Rumānijas prezidents. Foto: Edijs Pālens/LETA

Atzīmējot Rumānijas un Latvijas diplomātisko attiecību simtgadi, šodien Latvijā oficiālā vizītē ieradies Rumānijas prezidents Klauss Verners Johanniss, informē Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa.

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits un Rumānijas prezidents pārrunās drošības un enerģētikas situāciju Eiropā saistībā ar Krievijas sākto karu Ukrainā, kā arī citus aktuālus jautājumus.

Foto: Latvijā oficiālā vizītē ieradies Rumānijas prezidents

Laukumā pie Rīgas pils plkst. 14 notika oficiālā Rumānijas prezidenta sagaidīšanas ceremonija. Pēc tam paredzētas abu valstu delegāciju sarunas un Latvijas un Rumānijas prezidentu paziņojums presei.

Turpinājumā plkst.15.40 pie Brīvības pieminekļa plānota svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija, plkst.15.55 tikšanās Saeimā ar parlamenta priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu (AS), bet plkst.16.30 tikšanās Ministru kabinetā ar valdības vadītāju Krišjāni Kariņu (JV).

Vizītes noslēgumā Rumānijas prezidents apmeklēs Latvijas Okupācijas muzeju.

Rumānijas prezidentam tiks pasniegts arī Triju Zvaigžņu ordenis. Kā liecina Ordeņu kapitula paziņojums, tas šomēnes nolēmis "par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā" Johannisu iecelt par Triju Zvaigžņu ordeņa lielkrusta komandieri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu