Vairākās Rīgas skolās būs pieejami dzeramā ūdens brīvkrāni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: SedovaY/Shutterstock

Rīgas Sarkandaugavas pamatskolā ticis atklāts SIA "Rīgas ūdens" brīvkrāns. Trešdien, 23. novembrī, ir sākts pilotprojekts, lai Rīgas skolās izveidotu dzeramā ūdens stacijas, norāda "Rīgas ūdens" pārstāve Elina Junolainena.

Dzeramā ūdens brīvkrānus plānots uzstādīt 10 Rīgas skolās. Projekts ir daļa no informatīvajiem pasākumiem, kuros iedzīvotājiem skaidros, ka Rīgas pilsētas ūdensvada jeb krāna ūdens lietošanai ir drošs un atbilst augstākajiem Eiropas standartiem.

Dzeramā ūdens kvalitātes kontroli "Rīgas ūdens" nodrošina nepārtrauktā režīmā katru dienu.

Ūdens stacijas tiks uzstādītas arī Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā, sākumskolā "Valodiņa", Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā, J. G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolā, Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas sākumskolā, Rīgas Franču liceja sākumskolā, Rīgas Angļu ģimnāzijā, Friča Brīvzemnieka pamatskolā un Rīgas Čiekurkalna pamatskolā.

Dzeramā ūdens brīvkrānu uzstādīšanu "Rīgas ūdens" realizē sadarbībā ar Rīgas domes Īpašuma departamentu un Izglītības, kultūras un sporta departamentu.

Sarkandaugavas pamatskolai tika izsniegtas arī 320 ūdens pudeles, lai skolēni varētu izvedot paradumu - dzert krāna ūdeni.

Šovasar Rīgas dome sadarbībā ar "Rīgas ūdeni" galvaspilsētas parkos uzstādīja sešus dzeramā ūdens krānus, no kuriem rīdzinieki un pilsētas viesi var veldzēties ar tīru dzeramo ūdeni.

Turklāt šādi krāni palīdz samazināt atkritumu un plastmasas iepakojumu daudzumu, jo ļauj izmantot daudzkārt izmantojamas pudeles, skaidro uzņēmums.

Sabiedrības informēšanas pasākumos "Misija: Mans ūdens" nākamā aktivitāte būs tiešraides diskusija par Rīgas ūdenstilpju tīrību, ūdens resursu ilgtspējīgu izmantošanu, ūdens lietošanas paradumiem, uzsverot arī katra cilvēka iesaisti vides saudzēšanā un dabas resursu saglabāšanā.

"Rīgas ūdens" ir Latvijā lielākais ūdenssaimniecības uzņēmums un nodrošina ūdensapgādi un kanalizācijas ūdeņu savākšanas un attīrīšanas infrastruktūru Rīgā un tās apkaimē. "Rīgas ūdens" pamatkapitāls ir 127 586 633 eiro, uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu