VIDEO ⟩ Skolēnu konflikta risināšanā iesaistās tēvs, piekaujot desmit gadus vecu zēnu. Policija sākusi izmeklēšanu (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Rīgā netālu no Rīgas Juglas vidusskolas sākumskolas ēkas 7. novembrī kāds vīrietis uzbrucis desmit gadus vecajam 4. klases skolēnam Tomam, vēsta LTV raidījums "4. studija". 

Jau iepriekš tika vēstīts, ka rīdzinieks Ivo, aizstāvot savu dēlu, kurš mācās 2. klasē, no citiem kauslīgiem skolēniem, saņēmis sodu - pret viņu ierosināta lietvedība par miesas bojājumu nodarīšanu svešam bērnam, informēja raidījums "Bez tabu".

 

Cietušais Toms pats apgalvo, ka viņam uzbrucis svešs vīrietis. 

Zēns stāsta, ka, ejot mājās ar draugu, manījis, kā citi bērni šauj petardes, un aizrādījis viņiem. Tomēr bariņš neesot ņēmis vērā aizrādījumu, tāpēc Toms ar draugu piezvanījuši policijai.

Pirms ieradās policija, atbraucis tēvs vienam no bērniem, par ko Toms ar draugu bija ziņojuši policijai. Kā stāsta cietušais zēns,

tēvs esot uzskrējis viņam virsū un teicis, ka zēnu meklē jau divas nedēļas, jo viņš prasot naudu no citiem bērniem. 

"Viņš mani šeit piespieda ar kāju. Es neatceros, kur viņš mani sita," saka Toms. "Sieviete teica, ka viņa redzēja, ka viņš iesit man pa galvu vienu reizi un daudzas reizes pa vēderu."

Izrādās, ka 2. klases skolēns, kuru tēvs tik sparīgi aizstāvēja, pats pēc konflikta nav apstiprinājis apgalvojumu, ka Toms būtu no viņa izspiedis naudu. 

Valsts policija (VP) ir sākusi administratīvā pārkāpuma procesu un ir sākta izmeklēšana. Policija neizslēdz faktu, ka konfliktā bijusi vardarbība no abām iesaistītajām pusēm.

VP Rīgas Teikas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Aivars Kupetis norāda: "Konflikts ir sācies, cik mums zināms, starp bērniem, pēc tam pāraudzis jau tā, ka viens no bērnu vecākiem, neinformējot ne skolas vadību, ne policiju, pats nolēmis veikt pašdarbību un iesaistīties cita bērna pāraudzināšanā."

Skolā ir zināms, ka starp bērniem konflikts ir bijis jau iepriekš. 

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu