"Pelnījusi komplimentus par to, ka prot būt pussolīti aizmugurē." Gints Bude slavina Latvijas pirmās lēdijas stilu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Prezidenta Egila Levita dzīvesbiedre un pirmā lēdija Andra Levite 16. novembrī nosvinēja 60. dzimšanas dienu. Modes eksperts Gints Bude sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" vērtēja pirmās lēdijas stilu.

"Būt par prezidenta sievu ir ļoti grūta misija. Mūsu valsts pirmā lēdija šo smalko mākslu ir apguvusi – vienmēr būt prezidenta rotai, nevis spožam grabulim," ginekoloģi Andru Leviti slavē modes eksperts Gints Bude.

"Andra Levite pelnījusi komplimentus par to, ka prot būt pussolīti aizmugurē un cienījami parādīt, kas ir galvenā persona valstī.

Tā ir liela māksla, kas cieši saistīta ar etiķetes pārzināšanu un inteliģenci. Līdz šim esam raduši pie spožākām, skaļākām un provinciālākām izpausmēm šajā statusā, taču mums to nevajadzētu gaidīt no Andras Levites. Viņa ar savu vizuālo būtību parāda to, ka cienījami var pildīt valsts pirmās lēdijas pienākumus, uzturot rāmu, mierpilnu, nosvērtu tēlu, un tas ir gaumīgi un skaisti," atzinīgi izsakās Bude.

"Mūsu prezidents var būt pateicīgs savai sievai par to, cik pieklājīgi viņa ar visu savu būtību publiskajā telpā veido viņu attiecības.

Vērojot Levites izvēles, redzams – ir skaidra apjausma par to, kāds ir valkātājas ķermenis. Tas ir gan pašas, gan to cilvēku, kas rūpējas par viņas vizuālo tēlu, talants un nopelns.

Apģērbs katrā situācijā izskatās ļoti labi, kas liecina, ka tas ir individuāli pielāgots vai speciāli šūts. Katram tēlam piemeklēti perfekti piemēroti apavi un somiņa. Iespējams, latviešiem gribas, lai tas būtu skaļāk un spilgtāk, tomēr ar prezidenta kundzes gaumes izjūtu mums tiešām ir paveicies.

Ģērbšanās un etiķetes ievērošanas kontekstā līdz šim mūs nav sagaidījuši nepatīkami pārsteigumi.

Turklāt nevienā situācijā nav jūtams, ka tērps būtu pretrunā ar Levites iekšējo būtību. Nav pazaudēta viņas individualitāte. To no pirmās lēdijas var mācīties ikviena sieviete – neskriet līdzi citiem, bet domāt par to, kas patiesībā esmu es pati."

Andra Levite apprecējās ar Egilu Levitu 1991. gadā, ģimenē dzimusi meita Indra un dēls Linards.

Foto: Prezidenta kanceleja

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 22. novembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu