Saeimas Nacionālās drošības komisiju vadīs Ināra Mūrniece

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijusī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.
Bijusī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien, 24. novembrī, parlamentārieši lēma, ka Saeimas Nacionālās drošības komisiju vadīs politiskā spēka Nacionālā apvienība (NA) politiķe un bijusī parlamenta priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Komisijas sēdē partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) deputāts Vilis Krištopans izvirzīja arī politiķa Māra Kučinska (AS) un savu kandidatūru amatam, taču Kučinskis atteicās no iespējas vadīt komisiju. Tādēļ parlamentārieši balsoja par vienu no diviem kandidātiem - Mūrnieci vai Krištopanu - ar vēlēšanu zīmēm. Mūrnieces kandidatūru atbalstīja četri deputāti, bet Krištopana - divi.

Mūrniece aicināja komisijas deputātus par komisijas priekšsēdētāja biedru izvēlēties Kučinski. Vairums parlamentāriešu to atbalstīja.

Savukārt komisijas sekretāra amatam Mūrniece piedāvāja deputāta Ainara Latkovska (JV) kandidatūru, un arī šo priekšlikumu pārējie locekļi atbalstīja.

Jaunievēlētā Nacionālās drošības komisijas vadītāja informēja parlamentāriešus, ka komisijas sēdes tiks sasauktas trešdienās, plkst. 12, taču izņēmuma kārtā tās var notikt arī citā laikā, un ka darbs norisināsies klātienē. Lai strādātu komisijā, deputātiem būs jāiegūst piekļuve valsts noslēpumam, norādīja politiķe.

Kā ziņots, Nacionālās drošības komisijas darbā piedalīsies Uldis Augulis (ZZS), Kaspars Briškens (P), Igors Judins ("Stabilitātei"), Vilis Krištopans (LPV), Māris Kučinskis (AS), Ainārs Latkovskis (JV), Ināra Mūrniece (NA).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu