Pie Ždanokas kabineta Eiropas Parlamentā parādījies interesants Putina plakāts (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka.
Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka. Foto: Zane Bitere/LETA

Trešdien, 23. novembrī, Eiropas Parlaments (EP) pasludināja Krieviju par terorismu atbalstošu valsti. Vairāki deputāti balsojumā atturējās vai balsoja "pret", tādēļ pie viņu kabinetu durvīm parādījies plakāts ar kara noziedznieku Vladimiru Putinu.

Pēc EP rezolūcijas pieņemšanas pasludināt Krieviju par terorisma atbalstošu valsti no Latvijas Eiropas Parlamentā ievēlētais deputāts Ivars Ijabs (A/Par) savā "Twitter" kontā publicējis bildi, kur blakus parlamentārietes Tatjanas Ždanokas (LKS) vārdam pie kabineta novietots kara noziedznieks Vladimira Putina plakāts ar uzrakstu "Ar savu balsi es atbalstu teroristu".

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Eiropas Parlaments trešdien, 23. novembrī, pasludināja Krieviju par terorismu atbalstošu valsti.

Rezolūcija tika pieņemta ar 494 balsīm par, 58 balsīm pret un 44 atturoties.

"Eiropas Parlamentā arī ir mežabrāļi. Šāds šorīt visiem 44, kas balsoja pret Krievijas atzīšanu par teroristisku valsti," rakstīja Ijabs, uzsverot atbalstu Ukrainai.

No Latvijas eiroparlamentāriešiem vienīgā, kas balsoja pret Krievijas pasludināšanu par terorismu atbalstošu valsti, bija Tatjana Ždanoka .

Pārējie Latvijas deputāti balsoja "par", bet Nils Ušakovs balsojumā nevarēja piedalīties, jo uzturas Rīgā, kur viņam jāapmeklē tiesas sēde. Tiesa, Ušakovs esot norādījis - ja būtu Briselē, balsotu "par".

EP lēmums ir simbolisks politisks solis, kam nav juridisku seku, tomēr EP deputāti aicināja arī visas 27 dalībvalstis atzīt Krieviju par terorismu atbalstošu valsti.

Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Čehijas parlamenti jau ir pieņēmuši rezolūcijas, atzīstot Krieviju par teroristisku valsti vai terorismu atbalstošu valsti.

Tāpat EP deputāti aicina Eiropas Padomi iekļaut ES teroristu sarakstā Krievijas paramilitāro organizāciju "Vāgnera grupa", 141. īpašo motorizēto pulku, ko dēvē arī par kadiroviešiem, kā arī citus Krievijas finansētus bruņotus grupējumus, kaujiniekus un pilnvarotās personas.

Parlaments aicina ES turpināt Krievijas starptautisko izolāciju, tostarp attiecībā uz Krievijas dalību starptautiskās organizācijās un struktūrās, piemēram, ANO Drošības padomē. Deputāti arī vēlas, lai vēl vairāk tiktu samazinātas diplomātiskās attiecības ar Krieviju, ES kontakti ar Krievijas pārstāvjiem tiktu ierobežoti līdz absolūtam minimumam, kā arī tiktu slēgtas un aizliegtas ar Krievijas valsti saistītas iestādes Eiropas Savienībā, kas izplata propagandu visā pasaulē.

Ņemot vērā to, ka Kremlis arvien vairāk pastiprina terora aktus pret Ukrainas civiliedzīvotājiem, EP aicina dalībvalstis Padomē ātri pabeigt darbu pie devītās sankciju paketes pret Maskavu. Deputāti arī vēlas, lai ES valstis aktīvi novērstu un izmeklētu spēkā esošo sankciju apiešanu un sauktu pie atbildības par to, kā arī kopā ar Eiropas Komisiju apsvērtu iespējamos pasākumus pret dalībvalstīm, kas cenšas palīdzēt Krievijai apiet noteiktās sankcijas.

Rezolūcija tika pieņemta ar 494 balsīm par, 58 balsīm pret un 44 atturoties.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu