Adrianas Miglānes nedienas ar PTAC nebeidzas. Atsākta lieta (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Administratīvā apgabaltiesa 9. novembrī lēmusi atsākt strīda izskatīšanu starp influenceri Adrianu Miglāni-Sondori un Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC) saistībā ar PTAC piemēroto sodu 1500 eiro apmērā par negodīgas komercprakses īstenošanu sociālās saziņas vietnē "Instagram".

Lietas izskatīšana tiks atsākta, jo tiesa konstatēja, ka lietā ir nepieciešams noskaidrot jaunus apstākļus, kuriem ir nozīme lietas izspriešanā, kā arī konstatēja nepieciešamību papildus pārbaudīt pierādījumus.

Tiesas sēde procesa dalībnieku paskaidrojumu uzklausīšanai šajā lietā ieplānota 8. decembrī.

Iepriekš bija plānots, ka spriedums šajā lietā būs pieejams jau 19. oktobrī, tomēr tiesa secināja, ka sprieduma sastādīšanai nepieciešams ilgāks termiņš un noteica, ka spriedums būs pieejams 24. novembrī, tomēr 9. novembrī apgabaltiesa lēma atsākt lietas izskatīšanu ar procesa dalībnieku uzklausīšanu.

PTAC par negodīgas komercprakses īstenošanu sociālās saziņas vietnē "Instagram" Miglānei piemēroja 1500 eiro sodu. Viņa un influencere Katrīna Sauliete tika sodītas, jo, PTAC ieskatā, patērētājiem noklusēja informāciju par privātās informācijas sadaļās publicētās reklāmas komerciālo raksturu.

Abas influenceres PTAC lēmumus pārsūdzēja tiesā.

Administratīvā rajona tiesa Jelgavā iepriekš noraidīja Miglānes pieteikumu par PTAC lēmuma atcelšanu.

Savukārt apgabaltiesa oktobra sākumā noraidīja Saulietes apelācijas prasību, kurā viņa bija apstrīdējusi PTAC piemēroto 1000 eiro sodu par negodīgu komercpraksi internetā.

Pati Miglāne, komentējot notikušo, savos "Instagram" īsajos stāstiņos atzina: "Es esmu piekususi no šī visa, es gribu mieru - lai vai ko viņi teiks, es visam piekritīšu, es darīšu visu, es pielāgošos. Es gribu dzīvot kā normāls cilvēks!"

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu