Nedzirdēti un pārsteidzoši fakti par Lielbritānijas karali Čārlzu III (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jakub Rimek/Shutterstock

Aicinām iepazīties ar pieciem interesantiem un, iespējams, līdz šim nezināmiem faktiem par Lielbritānijas karali Čārlzu III.

1. Pasaulē nāca Bakingemas pilī

Čārlzs III ir dzimis 1948. gada 14. novembrī pulksten 21.14 pēc Londonas laika. Jaundzimušā vecāki bija karaliene Elizabete II (toreiz princese Elizabete) un Edinburgas hercogs princis Filips. Dzemdības notika Bakingemas pilī, Londonā. 

2. Pilots un ūdenslīdējs

Kalpojot armijā, karalis Čārlzs III iemācījās vadīt lidmašīnas un helikopterus un kļuva par izcilu ūdenslīdēju. Jaunībā viņš pētīja nogrimušus kuģus, piemēram, karaļa Henrija VIII flagmani Mary Rose!

3. Gleznošana

Čārlzam III patīk brīvajā laikā gleznot akvareļus, tāpat kā viņa vecvecvecmāmiņai karalienei Viktorijai. Vislabāk viņam patīk gleznot kalnus un ezerus. Starp citu, Čārlzs prot spēlēt arī čellu, klavieres, trompeti un ir sarakstījis grāmatu bērniem. 

4. Mīļākais alkoholiskais dzēriens

Viens no karaļa iecienītākajiem dzērieniem ir vienkāršs džina un sausa vermuta maisījums attiecībā 50/50. Kā atzīst viņa draugi, Čārlzs III kopumā ir liels Martini cienītājs.

5. Aizskaroša iesauka

1992. gadā tabloīdos nonāca skandalozais telefonsarunas ieraksts starp toreizējo princi Čārlzu un Kamillu Pārkeri-Boulzu. Personiskā sarunā viņš izteica frāzi, kas kļuvusi  leģendāra: "Es vēlētos būt tavs tampons." Pēc tam žurnālisti un sabiedrība viņu nodēvēja par tamponu princi un topošo tamponu karali.

Foto: Karalis Čārlzs bērnībā un jaunībā

Ar vēl interesantiem faktiem aicinām iepazīties, lasot šeit.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu