Kravas auto manīts Krievijas karogs. Tā šoferis uzņēmumā vairs nestrādās (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas ielās manīta automašīna ar Krievijas karogu.
Rīgas ielās manīta automašīna ar Krievijas karogu. Foto: Māris Luberts/Facebook.com

Rīgā manīts smagais auto, kura iekšienē piestiprināts liels Krievijas karogs. Valsts policija ir sākusi resorisko pārbaudi, savukārt transporta un loģistikas uzņēmums pārtraucis darba tiesiskās attiecības ar šoferi.

Sociālajos tīklos izplatīta kāda aculiecinieka uzņemta fotogrāfija, kurā redzams, ka Rīgā uz ielas atrodas smagais auto, no kura tiek izkrautas preces. Tāpat redzams automašīnas numurs. Spēkrata iekšienē izvietots liels Krievijas karogs ar uzrakstu "Rossija".

Šis gadījums nokļuvis policijas redzeslokā, turklāt likumsargi aicina iedzīvotājus līdzīgos gadījumos notikuma brīdī izsaukt policiju, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA "Miandum" pārstāvji norāda, ka pēc pārrunām ar uzņēmuma darbinieku, kura vadītās automašīnas kravas nodalījumā iedzīvotāji trešdien pamanījuši piestiprinātu Krievijas karogu, vienojušies par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu. "Miandum" arī sadarbojas ar Valsts policiju, sniedzot paskaidrojumus un pieeju lūgtajai dokumentācijai uzsāktās resoriskās pārbaudes pret minēto darbinieku ietvaros.

"Miandum" vadība lūgusi automašīnas vadītājam sniegt skaidrojumu.

Pēc sarunas ar darbinieku pieņemts lēmums pārtraukt tālāku sadarbību ar konkrēto šoferi, balstoties uz atšķirīgu izpratni par vērtībām, par kurām iestājas uzņēmums, un minētās darbības pausto vēstījumu.

"Miandum" izpilddirektors Gundars Plūme norāda, ka jau no pirmās Krievijas armijas iebrukuma dienas Ukrainā uzņēmums ir paudis skaidru nostāju - Krievijas agresijas nosodījumu.

"Bijām vieni no pirmajiem, kas iesaistījās atbalsta sniegšanā Ukrainai, nodrošinot humānās palīdzības pārvadājumus.

Uzskatām par nepieņemamu, ka mūsu darbinieks amata pienākumu izpildes laikā veic darbības, kas netieši pauž atbalstu Krievijas uzsāktajam karam," norāda Plūme, atvainojoties ikvienam, kurus šī bijušā darbinieka rīcība ir aizskārusi, un paužot pateicību "vērīgajiem iedzīvotājiem, kuri par to ziņojuši, palīdzot ātri novērst pārkāpumu".

"Miandum" vadība, atsaucoties uz Valsts policijas aicinājumu, jau šodien ir ieradusies policijas iecirknī, lai sniegtu paskaidrojumus un paustu gatavību sniegt jebkāda veida atbalstu, kas veicinātu pēc iespējas ātrāku virzību uzsāktajai resoriskajai pārbaudei pret uzņēmuma bijušo darbinieku.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Miandum" reģistrēta 1991. gadā un tās pamatkapitāls ir 53 960 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2021. gadā bija 2,94 miljoni eiro un peļņa - 38 740 eiro. "Miandum" pieder Didzim Mizim.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu