"Jārunā par mieru." Lukašenko izteicies par baltkrievu karavīru iesūtīšanu Ukrainā (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko.
Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko. Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko atzinis, ka baltkrievu karavīru iesūtīšana Ukrainā "problēmu neatrisinās" un padarīs situāciju tikai sliktāku.

Baltkrievijas karavīru ievešana Ukrainā nav nepieciešama, nepieciešamas ir sarunas, Erevānā pēc Krievijas vadītās Kolektīvās drošības līguma organizācijas (ODKB) samita žurnālistiem sacīja diktators.

"Kaut arī es nekad neesmu noliedzis, ka mēs piedalāmies daudzos "specoperācijas" virzienos," klāstīja Lukašenko, izsakoties par Baltkrievijas atbalstu Krievijas agresijai pret Ukrainu, "tomēr mēs neiesaistāmies, nevienu nenogalinām, dzīvo spēku tur neievedam, jo tas nav nepieciešams."

"Mūsu bruņotie spēki - lai arī to, cik var uzreiz iesaistīt, ir, nu, 35-40 tūkstoši -, tie neatrisinās problēmu. Šodien tas nav trends, lūk, par to es tikko runāju.

Mums ir jāvienojas. Jāvienojas saprātīgi un jārunā par mieru."

Diktators piepilda, ka Baltkrievijas karaspēka tieša piedalīšanās Krievijas agresijā pret Ukrainu situāciju padarīs tikai sliktāku.

"Ja mēs tiešā formā ar bruņotajiem spēkiem, dzīvo spēku iesaistīsimies šajā konfliktā, mēs neko tam nepievienosim, bet gluži pretēji izdarīsim sliktāk. Tā šajā konfliktā nav Baltkrievijas loma," viņš piebilda.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu