"Žūrija dejotājiem dziedot slavas dziesmas." Bijušais "Dejo ar zvaigzni" žūrijas loceklis kritizē jaunās sezonas vērtētājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Bijušo Latvijas Nacionālā baleta mākslinieku, Rīgas Horeogrāfijas skolas pasniedzēju un vairāku tautas deju kolektīvu skolotāju Vladimiru Ponomarjovu liela daļa atceras kā savulaik vienu no skarbākajiem "Dejo ar zvaigzni" žūrijas locekļiem. Viņš intervijā žurnālam "Ieva" atklāj savas domas par jaunās sezonas žūriju. 

Ponomarjovs gan atklāti pateica, ka neseko līdzi šovam. "Goda vārds. Tikai paklausījos no cilvēkiem, ka žūrija dejotājiem dziedot slavas dziesmas.

Manuprāt, vajag būt daudz konstruktīvākiem, teikt atklāti, kas patīk un nepatīk. Ja esmu žūrijā, tad dejotājam jāizdara tā, ka esmu apmierināts, lai gribētu vismaz pēdējos raidījumos likt desmitnieku.

Ir bezjēdzīgi priecāties un saukt – vai, cik skaisti, ja sniegums no skaistuma tālu."

Vaicāts, kas viņam pašam žūrijā bija grūtākais, viņš saka: "Sasprindzinājums, jo visu laiku kameras priekšā jārunā latviski, kas nav mana dzimtā valoda. Kādā intervijā man toreiz teica: vai, cik labi, ka sakāt, ko domājat. Bet nē, ne tuvu.

To, ko patiešām domāju par izpildījumu, pateicu labi, ja par piecdesmit procentiem."

"Bet es arī teicu labo, piemēram: jūs kolosāli staigājāt, gribētu arī paskatīties, kā jūs dejojat. Vai tas nav stimulējoši?" tā Ponomarjovs.

Viņš turpina: "Bet staigājāt taču labi. Vai – šodien labākais, ko skaisti izdarījāt, bija veids, kā aizgājāt prom no grīdas. Dejā ir ļoti daudz jāmācās. Tikai no malas izskatās, ka tajā ir lidojums un vieglums. Tas nāk ar lielu darbu. Pirms piesakies šovā, ar to darba apjomu ir jārēķinās. Citādi nevar. Tas ir konkurss, kura beigās ir balva, tāpēc jābūt gatavam nežēlīgi strādāt. Vieglāk ir dāmām, ar kurām dejo profesionāls dejotājs, bet profesionālai dejotājai ir ļoti grūti ar neprotošu zvaigzni sadejoties."

Kā zināms, šajā sezonā žūrijas sastāvā ir Iļja Vlasenko, baleta pedagogs un repetitors Latvijas Nacionālajā operā un skatuves dejas pedagogs Latvijas Kultūras akadēmijā. Tāpat dejotājus vērtē profesionāla sporta deju dejotāja un trenere Marta Kalēja-Irbe, kā arī horeogrāfs un docents Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, vairāku vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku virsvadītājs un mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš.

Pilnu interviju ar Vladimiru Ponomarjovu lasi žurnāla "Ieva" 23. novembra numurā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu