VIDEO Pa Imantas ielām skraida izbēgušas kazas. Saimniece gaida lopiņus mājās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: TAB Media/Shutterstock

Imantā, Zolitūdes ielā, kādas mājas pagalmā mitinās vairākas kazas. Tās priecē bērnus un iedzīvotājus un nereti saņem kādu cienastu. Tomēr kazas no pagalma ir izmukušas, vēsta raidījums "Degpunktā".

"Cilvēki nāk ar bērniem, visi ir priecīgi. Dod burkāniņus, āboliņus. Te ir interesanti - kā zooloģiskais dārzs," stāsta kaimiņš. 

Teritorija ap māju ir nožogota, dzīvnieki necenšas bēgt. Taču kādā rītā Ruta pamanīja, ka pazudušas piecas kazas. Divi no tiem - mazi kazlēni. 

Pensionāre domājusi, ka kazas ir nozagtas. Garnadži jau iepriekš esot ielauzušies viņas pagalmā. "Viņi izdur vienu dakstiņu, visa rinda nobrūk. Un savāc - viss ir nozagts," stāsta Ruta.

Šoreiz gan vainīga izrādījusies pati saimniece.

"Es viņas pabaroju un nepiesēju. Parasti es māti Žozefīni piesienu. Meita un mazmeita tad nekur neiet. Mana vaina, es nepiesēju.

Kazas aizskrējušas līdz Jūrmalas gatvei. Tās izdevās sagūstīt un nogādāt dzīvnieku patversmē. 

"Kaziņas pašlaik ir pie mums, mēs apsekosim turēšanas vietu. Ja tur viss būs kārtībā, atdosim kaziņas," norāda dzīvnieku patversmes "Ulubele" vadītāja Ilze Džonsone.

Patversme sola, ka nogādās kazas mājās brīvprātīgi, neprasot par to samaksu. Tāpat arī tiks nodrošināts siens gada aukstajiem mēnešiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu