Ogres domes deputāti Ukrainā nogādās humānās palīdzības kravu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Anton27/Shutterstock

Ogres novada domes deputāti decembra sākumā dosies uz Ukrainu un sadraudzības pilsētām piegādās humānās palīdzības kravu, vēsta pašvaldība.

Lai nodrošinātu humānās palīdzības sūtījuma nodošanu un konkretizētu turpmākās palīdzības veidus, tiktos ar Popasnas pilsētas pārstāvjiem un bijušo Popasnas mēru Slovjanskā, kā arī ar Černihivas pašvaldības vadību, Ogres novada domes deputāti vakar domes sēdē nolēma nosūtīt komandējumā Ogres novada pašvaldības domes deputātus Jāni Iklāvu (NA, LZS, LZP), Valentīnu Špēli (Nacionālā Savienība Taisnīgums), Ilmāru Zemnieku (NA, LZS, LZP), Raivi Ūzulu (LA, "Vidzemes partija") uz Černihivu un Slovjansku Ukrainā no 5. decembra līdz 11. decembrim.

Līdz ar deputātiem uz Ukrainu dosies arī domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (NA).

Saistībā ar Krievijas plaši izvērsto karadarbību Ukrainā Ogres novada pašvaldība ir aktivizējusi palīdzības sniegšanu Ukrainas iedzīvotājiem, tajā skaitā sadraudzības pilsētām.

Šajā gadā Ogres novada pašvaldība un iedzīvotāji ir vairākkārt sarūpējuši humāno palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem, arī pašlaik, gatavojoties ziemas periodam, tiek gatavots humānās palīdzības sūtījums uz Ukrainu.

Domes sēdē deputāts, SIA "Ogres rajona slimnīca" valdes priekšsēdētājs Dainis Širovs (NA) informēja, ka slimnīcas personāls Ukrainas kolēģiem un iedzīvotājiem sarūpējis kārtējo ziedojumu, ko Ukrainā nogādās deputāti.

Ogres slimnīcas mediķi sarūpējuši ģeneratorus, krāsniņas, siltus ziemas zābakus, termoveļu, lukturīšus, baterijas un citas noderīgas mantas, kas nākamnedēļ tiks sapakotas un nodotas vešanai uz Ukrainu. Širovs piebilda, ka kara pirmajās nedēļās Ogres slimnīca ziedoja kolēģiem Ukrainā divus ziedojumus ar medicīnas precēm 40 000 eiro apmērā.

Helmanis informēja, ka Popasna pašlaik ir noslaucīta no zemes un atrodas Krievijas okupācijā. Popasnas mērs karo Ukrainas Bruņotajos spēkos. "Visu šo laiku esmu bijis ciešā kontaktā ar viņiem, tāpēc mēs varēsim aizvest tās lietas, kas šobrīd ir visnepieciešamākās, un kas tiks nogādātas tieši cilvēkiem, nevis ceļos ierasto nodoto ziedojumu garo ceļu uz noliktavām un sadali," teicis Helmanis.

Šoreiz ogrēnieši Ukrainā nogādās kravas automašīnu ieroču transportēšanai karadarbības zonā un autobusu, kas nepieciešams, lai no kara lauka varētu izvest ievainotos. Priekšsēdētājs skaidro, ka ziedojumus Ukrainā nogādāšot deputāti, jo "deputāti ir tiešie lēmumu pieņēmēji", viņiem būs iespēja redzēt un pārliecināties par situāciju uz vietas.

Pašvaldības vadītājs norādīja, ka vizītes mērķis ir arī gūt praktisku pieredzi krīzes situācijām.

Helmanis aicināja kolēģus un novada iedzīvotājus turpināt ziedot ukraiņiem, piemēram, iegādāties termoveļas komplektus, kas tiks nogādāti tieši uz frontes līniju Ukrainas karavīriem un kas gaidāmās ziemas apstākļos palīdzēs izdzīvot ierakumos un turpināt cīņu.

Ziemas apstākļos izmantojams tīrs apģērbs, apavi, segas, cimdi, zeķes, šalles, cepures, termosi un citas ziemā noderīgas lietas pieaugušajiem un bērniem jānogādā Ogres novada Kultūras centrā līdz 30. novembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu