Aktrise Ieva Florence-Vīksne jau deviņus gadus ir ronis (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ ieva_florence

Aktrise Ieva Florence-Vīksne jau deviņus gadus ir ronis jeb ziemas peldētāja. Viņa izdevumam "Privātā Dzīve" pastāsta, kā aizsākusi šo nodarbi, un atklāj, kādu labumu viņai tā sniesz.

"Kādus trīs gadus regulāri rūdījos – devos peldēties agri pavasarī un vēlu rudenī. Tad jau pievērsos arī ziemas peldei," stāsta Ieva. Viņa priecājas, ka, pateicoties šīm peldēm, izdevies atbrīvoties no krampjiem un arī saspringuma sprandā.

"Auksto peldi es saucu arī par dabisko antidepresantu. Ja ir bēdas, nogurums vai izdegšana darbā, aizeju nopeldēties, un visas likstas ir gluži kā ar roku noņemtas. Pēc tam atkal jūtos spēka un enerģijas pilna."

Aktrisei vēsais ūdens palīdz ne tikai garīgi tikt galā ar nebūšanām, bet arī ādu padara tvirtāku, stiprina imūnsistēmu, uzlabo asinsriti un sirdsdarbību. "Jau deviņus gadus manā pasaulē tādas vieglas saslimšanas kā klepus un iesnas vispār nepastāv, nopietni esmu slimojusi tikai divreiz," apgalvo Ieva.

Aukstas peldes pašlaik ir kļuvušas par modes lietu – cilvēki mēdz izaicināt cits citu, lieloties ar to, cik ilgi spēj pavadīt ūdenī. Ieva uzsver, ka tā nav pareizā pieeja. "Padoms visiem – aukstās peldes nav sacensības! Katram pašam jāsaprot, cik ilgi grib atrasties aukstajā ūdenī. Ja jūt, ka āliņģī spēj izturēt divas minūtes, nevajag sevi piespiest tur būt 10 tikai tāpēc, lai pārspētu kompanjonu."

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 22. novembra numurā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu