Jaunā erotisko romānu autore Mērija atklāti par to, vai izjūt konkurenci ar Karīnu Račko

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/ merijakalnina

Nupat aizvadīti jaunās un daudzsološās rakstnieces Mērijas Elizabetes Kalniņas grāmatas "Uguns un pulveris" atvēšanas svētki. Publiskajā telpā jau labu laiku spriedelē, vai erotisko bestselleru autorei Karīnai Račko uzradusies konkurente. Nu intervijā TVNET Grupas tiešsaistes žurnālam "Klik" Mērija pastāsta savas pārdomas par salīdzināšanu un konkurenci ar Račko. 

Publiskojam fragmentu no intervijas!

KLIK: Vai Karīnai Račko ir uzradusies konkurente?

Konkurence ir dabiska un veselīga jebkurā biznesā un radošajā sfērā. Vai es sevi salīdzinātu ar Karīnu un teiktu, ka rakstu tāpat? Nekādā gadījumā. Tāpēc, ka mums, pirmkārt, ir atšķirīga dzīves pieredze un, otrkārt, vērtību sistēma. Bet ir saprotams, kādēļ sabiedrība vēlas mūs bāzt vienā maisā - tas ir dabiski, jo vidējais latviešu lasītājs šajā žanrā neko citu, izņemot “Saplēstās mežģīnes” un “Greja 50 nokrāsas”, nepazīst. Šie ir divi spilgtākie un populārākie piemēri, tādēļ visos citos erotiskajos romānos automātiski tiek vilktas paralēles ar šiem literārajiem darbiem.

Latvijā ir arī pa kādam citam erotikas autoram, bet viņi darbojas salīdzinoši klusi un neuzkrītoši. Iespējams, kauns atzīt, ka raksta par seksu, bet varbūt izvairās no publicitātes un visām sabiedrības negācijām un samazgām, kas tēmas dēļ tiktu lietas pār viņu galvu. Tostarp panest visas negācijas. Ja kāds vārds sabiedrībā izskan skaļāk par pārējiem – vienalga, pozitīvā vai negatīvā kontekstā –, cilvēki to atceras. Tāpēc

man ienākt šajā tirgū un cerēt, ka netikšu salīdzināta ar Karīnu, ir naivi, jo viņai līdz šim Latvijā piederēja žanra monopols.

Kurš pirmais brauc, tas pirmais maļ – tik mazā valstī kā Latvija būt otrajam pēc kārtas nozīmē vajadzību sevi pierādīt, lai izsistos un izcīnītu savu vietu zem saules. Grūti, bet ne neiespējami.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mērija Elizabete Kalniņa (@merijakalnina)

Pilnu interviju lasi TVNET Grupas tiešsaistes žurnālā "Klik".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu