Pirmajā slēpošanas sezonas darba dienā Ozolkalnu apmeklējuši teju 80 apmeklētāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sniega pūtējs Uzvaras parka slēpošanas trasē
Sniega pūtējs Uzvaras parka slēpošanas trasē Foto: Edijs Pālens / LETA

Pirmajā slēpošanas sezonas darba dienā, 24. novembrī, Ozolkalnu apmeklējuši aptuveni 80 apmeklētāju, sacīja SIA "Ozolkalna serviss" valdes locekle Līga Rokpelne.

"Pirmā darba diena ir aizvadīta - kā parasti nedaudz satraucoša viesiem - prieks un azarts vēl jūtams gan darbiniekiem, gan pirmajiem apmeklētājiem," sacīja Rokpelne.

Kopumā Rokpelnes ieskatā pirmā sezonas darba diena aizvadīta veiksmīgi.

Tikmēr SIA "Slēpošanas un atpūtas parks "Ozolkalns"" valdes priekšsēdētājs Ģirts Kaļķis sacīja, ka trasē iespējams uzņemt vienlaicīgi 250 - 300 slēpotāju un snovotāju. Līdzšinējā pieredze rāda, ka pārsvarā apmeklētājiem patīk trasi apmeklēt brīvdienās laika posmā no plkst.13 līdz 16.

Viņš arī iesaka kalna apmeklējumam biļetes rezervēt laicīgi lietotnē "Bookla", jo pastāv risks, ka uz vietas var nākties gaidīt rindā. Nākotnē plānots kalna apmeklētāju skaitu pielāgot "Bookla" rezervācijām, līdzīgi kā tas notika Covid-19 pandēmijas ierobežojumu laikā.

"Uzskatām, ka šādu sistēmu varētu atjaunot, jo tad var saņem pilnvērtīgu pakalpojumu nestāvot rindā, tāpēc plānojam ieviest limitu uz vienlaicīgi esošo cilvēku skaitu trasē," atzīmēja Kaļķis.

Taujāts par izaicinājumiem, ar kuriem varētu nākties saskarties šajā slēpošanas sezonā, Kaļķis pauda, ka lielākās grūtības var sagādāt elektrības cenas kāpums un cilvēku pirktspējas kritums.

Lai cilvēkiem augsto elektrības cenu dēļ nebūtu jāierobežo sportiskās aktivitātes svaigā gaisā, pagaidām "Slēpošanas un atpūtas parks "Ozolkalns"" pieņēmis lēmumu necelt cenas ne nomā, ne par pacēlāju. "Taču, ja nevarēsim savilkt galus, būsim spiesti to darīt," atzīmēja Kaļķis.

Jau ziņots, ka Cēsu pusē 24.novembrī atklāta slēpošanas sezona.

Vienlaikus citi aģentūras LETA aptaujātie slēpošanas trašu īpašnieki lielākoties norādīja, ka trases plāno atvērt decembra sākumā, ja būs tam atbilstoši laika apstākļi.

Nozares pārstāvji aicina slēpošanas trašu aktualitātēm sekot līdzi kalnu tīmekļvietnēs un sociālo mediju platformās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu