FOTO un VIDEO Propagandisti izmanto Latvijas militārās parādes video, stāstot, ka Polija it kā ved tankus uz Ukrainu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Krievijas propagandas televīzijas kanālā propagandisti stāstīja, ka Polija gatavojoties nosūtīt tanku kolonnas uz Ukrainu vai uz Baltkrievijas robežu, liecina sižetos paustā informācija.

Video: Nacionālo bruņoto spēku vienību militārā parāde un gājiens

Lai to pierādītu, sižetā izmantoti kadri no militārās tehnikas parādes Latvijā, kas norisinājās 18. novembrī.

Jāuzsver, ka Latvijas karogus propagandisti video pat nepamanīja.

Kā ziņots, lai vērotu Latvijas proklamēšanas 104.gadadienai veltīto militāro parādi Rīgā, 18. novembrī sapulcējās ievērojams skaits cilvēku.

Parādi, kurā piedalījās aptuveni 1500 karavīru, zemessargu, policistu, robežsargu, ugunsdzēsēju glābēju un jaunsargu, komandēja Nodrošinājuma pavēlniecības komandieris pulkvedis Reinis Baško, bet to pieņēma valsts bruņotā spēka augstākais vadonis, Valsts prezidents Egils Levits, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Militārās parādes ierindas priekšgalā soļoja Nodrošinājuma pavēlniecības karavīri, kuriem šogad uzticēja nest Latvijas armijas karogu. Aiz Latvijas armijas karoga grupas karogu nesa gan NATO spēku integrācijas vienības, gan trīs Baltijas valstu kopējās militārās izglītības iestādes - Baltijas Aizsardzības koledžas - karoga grupa un Daudznacionālās divīzijas štāba "Ziemeļi" karoga grupa.

Foto: Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltīta militārā parāde

Parādē ar karoga grupu piedalījās arī sabiedroto spēku karavīri no Albānijas, Kanādas, Čehijas, Dānijas, Vācijas, Igaunijas, Islandes, Itālijas, Lietuvas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un ASV, ar kuriem Latvijas karavīri ikdienā plecu pie pleca pilda uzdevumus gan starptautiskajās operācijās, gan apgūst iemaņas un prasmes militārajās mācībās Latvijā un ārvalstīs.

Šogad parādē piedalījās arī Ukrainas karoga grupa un kā norādījusi ministrija, tad aizsardzības nozares sniegtais atbalsts Ukrainas armijai mērāms aptuveni 300 miljonu eiro apmērā, un tajā iekļautas pretgaisa un prettanku raķešsistēmas, artilērija, helikopteri, bezpilota lidaparāti, munīcija un karavīru individuālais ekipējums.

Parādē bija redzamas arī vairākas Gaisa spēku lidmašīnas, helikopteri, kā arī divi Ungārijas "JAS39 Grippen" un divi Vācijas "Eurofighter" iznīcinātāji, kas veic patrulēšanu NATO gaisa telpā virs Baltijas.

Šogad parādē demonstrēja Latvijas uzņēmēju ražotais bezpilota lidaparāts "Atlas Pro", kā arī vieglais militārais transportlīdzeklis "Fox".

Parādē bija vērojama Latvijas bruņoto spēku militārā tehnika, tostarp bruņumašīnas "Patria" 6x6, kuras iegādātas no Somijas uzņēmuma "Patria" un 2021.gada 29.oktobrī piegādājis pirmos četrus jaunos 6x6 bruņu transportlīdzekļus.

Tāpat parādē varēja redzēt pašgājējhaubiču sistēmas "M109", kuras iegādātas no Austrijas, lai pilnveidotu Latvijas bruņoto spēku netiešās uguns atbalsta spēju, kā arī uzlabotu Latvijas spēju pilnvērtīgi integrēties NATO operācijās un mācībās.

Parādes apmeklētāji varēja vērot arī sabiedroto valstu bruņutehniku, piemēram, Itālijas bruņoto spēku tanku "Ariete" un bruņutransportieri "Centauro", Spānijas bruņoto spēku tanku "Leopardo", Polijas bruņoto spēku tanku "PT91", Kanādas bruņoto spēku kaujas bruņumašīnas "LAV", kā arī Albānijas, Čehijas, Slovēnijas, Slovākijas, Melnkalnes un Dānijas bruņoto spēku militāro tehniku.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu