Rokgrupa "Mašina vremeņi" iekļauta Krievijas "ārvalstu aģentu" reģistrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gerhalt/"Twitter"

Krievijas rokgrupas "Mašina vremeņi" līderis Andrejs Makarevičs iekļauts Krievijas "ārvalstu aģentu" sarakstā izteikumu dēļ, kas pausti ārvalstu medijiem, arī intervijā ukraiņu žurnālistam Dmitrijam Gordonam, piektdien pavēstīja mūziķa advokāts Aleksandrs Peredruks.

Makarevičs ir pirmais, kas "ārvalstu aģentu" sarakstā iekļauts nevis finansējuma, bet "ārvalstu ietekmes" dēļ, norādīja jurists Pāvels Čikovs.

"Ārvalstu finansējumu neatrada, bet, tā kā viņš sniedza intervijas ārvalstu žurnālistiem, to atzina par "ārvalstu ietekmi" - it kā viņi būtu nodrošinājuši platformu viedokļa izplatīšanai," sacīja jurists.

Vienlaikus viņš vērsa uzmanību uz to, ka intervija pārraidīta, vēl pirms Gordons bija iekļauts "ārvalstu aģentu" reģistrā.

"Tieslietu ministrija nevarēja atbildēt uz jautājumiem par to, kā izpaudusies ietekme, kas izdarīta uz Makareviču. Un kāpēc tā ir Ukrainas interesēs," piebilda jurists.

Maskavas Zamoskvorečjes tiesa piektdien noraidīja Makareviča prasību, kurā viņš bija apstrīdējis "ārvalstu aģenta" statusa piešķiršanu.

Makarevičs, mākslinieks Mihails Šacs un politologs Valērijs Solovejs 11.oktobrī vērsās tiesā pret Tieslietu ministriju.

Viņi pieprasīja par nelikumīgu atzīt iekļaušanu "ārvalstu aģentu" reģistrā.

Visi trīs prasībā norādīja, ka šī statusa dēļ tie ierobežotas viņu tiesības un ar šo soli tiek pārkāpta konstitūcija.

Makarevičs reģistrā iekļauts tika 2.septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu