Ukraina evakuē Hersonas iedzīvotājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iedzīvotāji pamet Hersonu.
Iedzīvotāji pamet Hersonu. Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas valdība bez maksas evakuē iedzīvotājus no Hersonas pilsētas. Pirmie 100 evakuētie cilvēki tikuši aizvesti uz Hmeļnickas pilsētu ar vilcienu, piektdien, 25. novembrī, informē Ministrija pagaidām okupēto teritoriju reintegrācijas jautājumos.

Starp šiem 100 evakuētajiem ir 26 bērni, septiņi guļoši slimnieki un seši cilvēki ar mazām mobilitātes spējām.

"Ierodoties Hmeļnickā, visi evakuētie saņems palīdzību iekšēji pārvietotu personu apliecības noformēšanā un valsts naudas atbalstu 2000 grivnu apmērā pieaugušajiem un 3000 grivnu apmērā bērniem un personām ar invaliditāti.

Viņi visi tiks bez maksas izmitināti un saņems humāno palīdzību," teikts ministrijas paziņojumā.

Ministrija pagaidām okupēto teritoriju reintegrācijas jautājumos atgādināja, ka no Hersonas var evakuēties arī ar autobusiem uz Odesu, Mikolajivu un Krivijrihu. Tur cilvēkus izmitinās īpaši aprīkotās patversmēs, bet pēc tam ar evakuācijas vagoniem nogādās uz drošākiem Ukrainas reģioniem.

Hersonas apgabala civilās administrācijas vadītājs Jaroslavs Januševičs iepriekš aicināja evakuēt atbrīvoto Hersonas apgabala teritoriju iedzīvotājus. Tas ir saistīts ar lieliem apšaudes draudiem no Krievijas puses un nopietniem reģiona infrastruktūras postījumiem.

Arī ministre pagaidām okupēto teritoriju reintegrācijas jautājumos Irina Vereščuka ir aicinājusi Hersonas iedzīvotājus evakuēties uz ziemas periodu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu