Okupanti uz Ukrainu šauj vecas raķetes, kam nomontētas kodolgalviņas, norāda Lielbritānijas izlūki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Okupantu izpostīta māja Mikolajivā.
Okupantu izpostīta māja Mikolajivā. Foto: SIPA/Scanpix

Okupanti pret Ukrainu pielieto vecas spārnotās raķetes, kam nomontētas kodolgalviņas, norādīts jaunākajā Lielbritānijas izlūkdienesta publiskajā ziņojumā par stāvokli Ukrainas frontēs.

"Atvērtajos avotos publicētajās fotogrāfijās redzama gaisa bāzējuma raķete "AS-15 Kent" (kā raķetes H-55 tiek dēvētas atbilstoši NATO klasifikācijai), kas, pēc visa spriežot, tika notriekta," teikts ziņojumā.

Šīs raķetes tika izstrādātas 80. gados kā līdzeklis kodollādiņu transportēšanai. Triecienā Ukrainā izmantotās raķetes kodolgalviņa bija noņemta un aizstāta ar balastu.

"Kaut arī šāds inerts ierocis var nodarīt zināmus zaudējumus uz raķetei piemītošās kinētiskās enerģijas un neizmantotās degvielas rēķina, tā diez vai var satriekt plānoto mērķi," norāda Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Krievija, domājams, "cer, ka šīs raķetes kalpos kā viltus mērķis un spēs novērst pretgaisa aizsardzības sistēmu uzmanību".

Par to, ka virs Kijivas notriekta Krievijas raķete H-55, kurai kodolgalviņas vietā bijis balasts, jau 17. novembrī ziņoja Ukrainas specializētais izdevums "Defense Express".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu