VIDEO ⟩ Atdalījusies galva? Cilvēkus pārsteidz video, kurā Putins uzrunā karavīru "viltus mātes" (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: AFP/SCANPIX

Kara noziedznieks Vladimirs Putins it kā saticis Krievijas karavīru mātes. Dažas sievietes identificētas kā valdībai tuvas politiķes un ierēdnes, un cilvēki ievērojuši, ka uzņemtajos video Putina galva šķietami pavirzās prom no viņa kakla.

Cilvēki ievērojuši, ka tikšanās laikā uzņemtajos video Putinam dīvaini kustas galva - it kā tā būtu "uzskrūvēta". 

Ekrānuzņēmumu mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietoja Ukrainas iekšlietu ministra vietnieks Antons Geraščenko.

Video: Kara noziedznieks Vladimirs Putins 

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka deviņus mēnešus pēc tam, kad sākās pilna apmēra Krievijas iebrukums Ukrainā, Kremļa saimnieks un kara noziedznieks Vladimirs Putins it kā ticis ar karavīru mātēm un izlicies par gādīgu un līdzjūtīgu valsts vadītāju.

"Es vēlos, lai jūs zinātu, ka mēs dalāmies šajās sāpēs ar jums un ka mēs, protams, darīsim visu iespējamo, lai nodrošinātu, ka jūs nejūtaties pamestas," Putins sacīja 17 sievietēm, kuras viņš satika savā rezidencē Novo-Ogarjovā Maskavas apgabalā.

Šo sieviešu radinieki karojuši Ukrainā, vēsta Kremļa propagandas mediji. Tomēr šāds apgalvojums ir ļoti apšaubāms.

Starptautiski atzītas cilvēktiesību organizācijas - Karavīru māšu komitejas - pārstāvji uz šo tikšanos nebija uzaicināti.

1989. gadā dibinātā nevalstiskā organizācija (NVO), kas nosoda pārkāpumus Krievijas armijā, pēdējos gados tiek vajāta kā "ārvalstu aģents".

Nebija pārstāvēta arī nesen dibinātā "Māšu un sievu padome". Neatkarīgais medijs "Meduza" vēsta, ka tās dibinātāja Olga Cukanova kritizēja prezidenta administrāciju par to, ka tā nav uzaicinājusi nevienu organizācijas biedru. Cukanova pieļāva, ka sanāksmes dalībnieces ir "viltus mātes".

Faktiski Krievijas opozīcijas žurnālisti spēja identificēt vismaz septiņas no Novo-Ogarjovā klātesošajām sievietēm kā valdību atbalstošas ​​amatpersonas un politiķes.

Kā ziņo medijs "Mozhem Objasnit", fotogrāfijās ir redzamas Maskavas domes deputāte no Kremļa partijas "Vienotā Krievija", Putina dibinātās kustības "Viskrievijas Tautas fronte" darbiniece un Orehovas-Zujevo pilsētas domniece.

Identificēta arī kāda nacionālistu organizācijas darbiniece, kura vāca ziedotas mantas mobilizētajiem.

Pareizticīgo režisore un Kadirova "brāļa" māte

Sieviete, kas sēž pa kreisi no Putina, saskaņā ar ziņojumu ir Oļesja Šigina. Viņa ir režisore, kas veido ortodoksālas un patriotiskas filmas un vēl nesen dzīvoja Francijā. Arī Irina Tas-ool, Tuvas Republikas Kākhemas rajona administrācijas ģimenes, jaunatnes un sporta departamenta vadītāja, ir viena no Putina "karavīru mātēm". Nav zināms, vai šo sieviešu radinieki patiešām karo Ukrainā.

Pēc "Mozhem Objasnit" ziņām, Putinam labajā pusē esošā sieviete ir čečenu "aristokrātijas" pārstāve Šarada Agujeva.

Viņas dēli Ismails un Rustams Agujevs patiešām karo Ukrainā. Abi ir augsta ranga drošības amatpersonas un nekādā ziņā nav uzskatāmi par vienkāršiem karavīriem.

Viens no viņiem ir bataljona komandieris, bet otrs policijas nodaļas vadītājs Čečenijā. Šīs Krievijas republikas vietvaldis Ramzans Kadirovs pēdējo vairākkārt nosaucis par savu "brāli".

Par atlikušajām desmit sievietēm nekas nav zināms. Var jau būt, ka viņu dēli patiešām ir karavīri, kas karo Ukrainā un mirst par Putinu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu