Kremlis rēķinās ar 100 000 mobilizēto cilvēku nāvi, atklāts ziņojumā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: DZMITRY SCHAKACHYKHIN/Shutterstock

Krievija neņem vērā upurus iebrukumā Ukrainā. Militārā vadība Maskavā plāno karu, kas ilgs gadiem ilgi. Šādi rīkojoties, viņi neprātīgi sūta nāvē simtiem tūkstošu slikti apmācītu rezervistu, ziņo žurnāls "Important Stories".

Saskaņā ar ziņojumu, Kremlis rēķinās, ka turpinot karu pret Ukrainu, tiks nogalināti vēl 100 000 rezervistu. Mobilizētie spēki frontē ir jāizmanto kā lielgabalu gaļa pirms jaunas ofensīvas sākšanas. Attiecīgi Krievijas militārā vadība plāno karu, kas turpināsies gadiem ilgi.

Portāls atsaucas uz diviem informatoriem, kuri esot tuvi iekšzemes slepenajam dienestam FSB un Krievijas ģenerālštābam. Pēc viņu teiktā, armijas vadība prognozē, ka līdz nākamā gada vasarai kopumā varētu krist 100 000 rezervistu, kurus Putins nesen mobilizēja karam.

Jauna ofensīva, kurā paredzēts izmantot iesaucamos, plānota 2023. gada pavasarī. Turklāt Putins nav atteicies no saviem plāniem ieņemt Ukrainas galvaspilsētu Kijivu.

Aptuveni 300 000 vīru, kas septembra beigās daļējās mobilizācijas ietvaros no Krievijas tika nosūtīti uz Ukrainu, diez vai ir bijuši gatavi kaujas misijai, par to vēsta vairāki avoti jau mēnešiem ilgi. Saskaņā ar ziņojumu, acīmredzot neviens nemaz negaida, ka viņi ilgi izdzīvos kaujās.

"Kopumā plāns ir apmēram šāds: nopirkt laiku un stabilizēt fronti ar mobilizēto palīdzību. Un tad pavasarī sākt visu no jauna," tiešsaistes žurnālam "Important Stories" sacījis viens no diviem avotiem.

Šo informāciju apstiprināja avots, kas sazinājās ar ģenerālštābu. "Tagad runa ir par frontes līnijas aizzīmogošanu un nostiprināšanu."

Attālumi starp atsevišķiem bataljoniem, no kuriem daži bija kilometru gari, vispirms būtu jāaizpilda mobilizētajiem. Līdz nākamā gada pavasarim Krievijas Aizsardzības ministrija plāno apmācīt 120 000 jauniesaucamo, kurus var nosūtīt uz Ukrainu, lai kompensētu paredzamos mobilizēto upurus.

ASV domnīca "Institute for the Study of War" (ISW) oktobra beigās analizēja, ka Krievija nākamajā gadā Ukrainā izmantos jauniesaucamos. Līdz 2023. gada maijam vīriešiem, kuri tika iesaukti rudenī, vajadzētu būt pabeigušiem sešu mēnešu apmācību un būt izvietotiem frontē lielā skaitā.

Ne tikai eksperti, bet arī Krievijas profesionālie karavīri brīdina, ka mobilizēti bez militārās apmācības rada lielus zaudējumus frontē. "Šī ir nesagatavota armija!"

Krievijas interneta portāls "Meduza" citē kāda līgumkaravīra teikto. Viņš arī sacīja, ka rezervistu izredzes izdzīvot ir ļoti mazas, jo daži no viņiem tika apmācīti tikai nedēļu.

Kopš pēdējā plaša apmēra iebrukuma Ukrainā Krievija cieta smagas sakāves Harkovas, Limanas un Kijivas apgabalos. Vēl pirms dažām nedēļām Kremļa karaspēkam bija jāatkāpjas no stratēģiski svarīgā Hersonas reģiona.

Pēc ASV armijas ģenerāļa Marka Milleja teiktā, kopš kara sākuma līdz šā gada novembra sākumam ir nogalināti vai ievainoti vairāk nekā 100 000 Krievijas spēku karavīru. Tas pats attiecas, "iespējams, uz Ukrainas pusi", sacīja Millejs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu